Κυριακή 25.10.2020
More

  Στην τελική ευθεία τα σχολεία στο παλιό Χατζηκώστα

  Η λύση θα δοθεί οριστικά σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, εντός των επόμενων μηνών, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται επακριβώς, σίγουρα όμως δεν μπορεί να είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

  Την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια Ηπείρου που αφορά στη διαδικασία της εκτέλεσης των εργασιών που υπολείπονται για τη μεταστέγαση των δύο σχολείων στο παλιό Χατζηκώστα ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών.

  Με τη σύμβαση αυτή, μπαίνει στην τελική ευθεία η εξεύρεση οριστικής λύσης για την στέγαση δυο σχολικών μονάδων, του 1ου Νηπιαγωγείου που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο 1ο Δημοτικό και του Σχολείου Αναπήρων Παίδων.

  Η λύση θα δοθεί οριστικά σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, εντός των επόμενων μηνών, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται επακριβώς, σίγουρα όμως δεν μπορεί να είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  Με δεδομένο όμως, ότι τα μείζονα τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί, υπολογίζεται, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, οι υποδομές θα μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί και τα σχολεία να λειτουργήσουν.

  Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης η Περιφέρεια αναλαμβάνει την διάθεση και την μεταφορά δύο προκατασκευασμένων κτιρίων εμβαδού 210 τετραγωνικών μέτρων το καθένα.

  Επίσης αναλαμβάνει την θεμελίωση ώστε να τοποθετηθούν με ασφάλεια οι προκατασκευασμένες αίθουσες.

  Ο δήμος Ιωαννιτών από την πλευρά του θα κατασκευάσει την περίφραξη, θα προχωρήσει στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στην σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση των κτισμάτων.

  Το θέμα της μετεγκατάστασης των συγκεκριμένων σχολείων απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια.

  Η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση,  από την ανάληψη των καθηκόντων της έθεσε ως στόχο την εξεύρεση λύσης.

  «Έτσι κίνησε τις διαδικασίες για την κατεδάφιση των κτιρίων που υπήρχαν στην έκταση που έχει παραχωρηθεί στο παλιό Χατζηκώστα και ολοκλήρωσε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την μεταφορά και την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων κτιρίων».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.