Δευτέρα 03.10.2022
More

  Στην Βροσίνα για τον εορτασμό των Θεοφανείων o Σταύρος Καλογιάννης

  Στη Βροσίνα του Δήμου Ζίτσας γιόρτασε, όπως κάθε χρόνο, την ημέρα των Θεοφανείων o Σταύρος Καλογιάννης.

  Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, δεν έγινε η τελετή αγιασμού των υδάτων. Ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημ. Βούρδα και με τους κατοίκους θέματα που απασχολούν την Κοινότητα. Συγκεκριμένα τους ενημέρωσε για τις ενέργειές του ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης σε μόνιμους κατοίκους των «λευκών περιοχών» του νομού Ιωαννίνων, στις οποίες περιλαμβάνεται η Βροσίνα, καθώς και για την προώθηση σχετικής ρύθμισης που να επιτρέπει την πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα και στους μη μόνιμους κατοίκους αυτών των περιοχών.

  Τους ενημέρωσε επίσης για τις δυνατότητες χρηματοδότησης κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, 2021-2027, του αρδευτικού έργου του κάμπου που εκτείνεται μεταξύ Γκριμπόβου – Βροσίνας – Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας, το οποίο μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στον πρωτογενή τομέα και στους κτηνοτρόφους που έχουν απομείνει στην περιοχή.

  Επανέλαβε δε για μία ακόμη φορά την ανάγκη εμβολιασμού όλων και τήρησης των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  Ακολούθως ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε τον Βουτσαρά και το Κέντρο Υγείας του, όπου αντάλλαξε ευχές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους συγχάρηκε για το σπουδαίο έργο που επιτελούν σε μια αγροτική περιοχή εν μέσω σφοδρής εξάπλωσης της πανδημίας.

  Περιοδείες σε Ζαγόρι και Δωδωνοχώρια

  Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε Υπηρεσίες και χωριά του Νομού μας. Ειδικότερα:
  Στην Μητρόπολη των Ιωαννίνων παρακολούθησε την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων και την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους ένστολους που βρίσκονταν σε υπηρεσία και να τους ευχαριστήσει, για μία ακόμη φορά, για την διαρκή προσφορά τους στην κοινωνία, παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

  Τις ημέρες των Χριστουγέννων επισκέφθηκε διαμερίσματα του Ζαγορίου και συγκεκριμένα την Βίτσα, το Μονοδένδρι, τα Πεδινά και τους Ασπραγγέλους, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πολύ υψηλές πληρότητες των καταλυμάτων στον Δήμο Ζαγορίου.
  Την Τετάρτη, 05/01, επισκέφθηκε τα Δωδωνοχώρια, όπου αντάλλαξε ευχές με κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν, τηρώντας πάντα με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ