Σάββατο 25.03.2023
More

  Στις θέσεις τους οι 18 εργαζόμενοι της καθαριότητας του ΠΓΝΙ

  Στις θέσεις τους επέστρεψαν και τυπικά από χθες, οι 16 καθαρίστριες και οι δύο άνδρες εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΠΓΝΙ, που οι συμβάσεις των οποίων είχαν ακυρωθεί για τυπικούς λόγους από το ΑΣΕΠ. 

  Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων δικαίωσε προσωρινά τους εργαζόμενους που επέστρεψαν την Τετάρτη στα καθήκοντά τους, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουν για την οριστική δικαίωσή τους ή μη, την οριστική εκδίκαση που αρχικά έχει προσδιοριστεί για τις 14 Αυγούστου.

  Εκτιμάται ωστόσο, ότι είναι πιθανή μία αναβολή στην ημερομηνία της εκδίκασης, η οποία θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, με τους 18 εργαζόμενους να παραμένουν κανονικά στην υπηρεσία.

  Για μία σημαντική ημέρα για τους ίδιους τους εργαζόμενους πάνω απ’ όλα αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων του ΠΓΝΙ έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ, Γ. Φλούδας.

  Σημείωσε ωστόσο, πως αυτό που περιμένουν όλοι, είναι η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος των εργαζόμενων, και των άλλων που με χρόνια υπηρεσίας στην καθαριότητα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η μονιμοποίησή τους, μέσω της τροποποίησης του Οργανισμού του νοσοκομείου.

  «Είμαστε χαρούμενοι, γιατί οι συνάδελφοί μας επέστρεψαν στην δουλειά τους και θα συνεχίσουμε τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί, για την οριστική τους δικαίωση. Αυτό που θέλουμε να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, είναι, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτό το ζήτημα δε μπορεί να ανακύπτει κάθε φορά, με τη λήψη του χρόνου των συμβάσεων, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά, με τη μονιμοποίηση των συναδέλφων», τόνισε ο κ. Φλούδας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ