Παρασκευή 14.06.2024
More

  Στο δημαρχείο Ιωαννίνων μέλη της παράταξης Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ

  Την Παρασκευή 10 Μαΐου μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, κατόπιν αιτήματος της παράταξης, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις 19 Μαΐου.

  Η παράταξη «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», κατά τη διάρκεια της θητείας της, έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης του Τμήματος, όσο και για την επόμενη μέρα εξέφρασε τη βούληση της για τη συνεχή και άμεση συνεργασία των δύο πλευρών, με στόχο την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής. Ήδη το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ έχει θεσμικό ρόλο ως Τεχνικός Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Ενεργειακά ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις στην οποία συμμετέχει η πόλη των Ιωαννίνων. Στη συνάντηση τονίστηκε η πολύ εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών καθώς και διάφορα προβλήματα που ενδέχεται να ανακύψουν και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνεργασία των δυο πλευρών.

  Ένα ακόμη μείζον θέμα που τέθηκε στη συζήτηση έχει να κάνει με την εκκίνηση της διαδικασίας των Πολεοδομικών Σχεδιασμών, οι οποίοι εκπονούνται υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ. Για το θέμα αυτό συζητήθηκαν προτάσεις για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ιωαννίνων, η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου και κυρίως με την Πολεοδομία, ώστε να αναπτυχθούν οι απαραίτητες χρήσεις γης που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στη διαφύλαξη του Περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης, καθώς και η ανάγκη χωροθέτησης νέων Ενεργειακών κοινοτήτων και γενικότερα η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να μειωθεί και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

  Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη θεσμοθέτησης του Προεδρικού Διατάγματος της Λίμνης των Ιωαννίνων, κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στη διάσωση και διαφύλαξη του Λιμναίου συστήματος και αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, όσο και της Δημοτικής Αρχής.

  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που πρέπει να βρεθούν τα οποία είναι απαραίτητα για την εκπόνηση νέων έργων από το Δήμο Ιωαννιτών. Ακόμη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία έργων που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών, με ιδιαίτερες αναφορές στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και στο κτίριο του Παλιού Πανεπιστημίου, στην οδό Δομπόλη.

  Τέλος τα μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ», ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή, καθώς και για το κλίμα διάθεσης για συνέχιση της άψογης συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο κ. Μπέγκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές και δήλωσε ότι ελπίζει σε συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και μετεκλογικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ