Πέμπτη 21.10.2021
More

  Στο Δήμο Ιωαννιτών τμήμα του πρώην ακινήτου του Πανεπιστημίου

  Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου της ΕΤΑΔ, Αντώνη Μπέζα

  Το ΔΣ της ΕΤΑΔ αποφάσισε στη συνεδρίασή του (15/9/2021) την απευθείας μίσθωση στο Δήμο Ιωαννιτών τμήματος του ακινήτου επί της οδού Δόμπολη (πρώην ακίνητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), συνολικής οικοπεδικής επιφάνειας 5.789τμ, με το κτίσμα που βρίσκεται σε αυτό και αποτελείται από υπόγειο 244 τ.μ., ισόγειο όροφο 1.984 τ.μ, 1ο όροφο 1.742 τ.μ., 2ο όροφο 1.124 τ.μ., 3ο όροφο 1.124 τ.μ. και 4ο όροφο 448 τ.μ. Είναι προφανές ότι οι υπηρεσίες που ήδη στεγάζονται όπως η ΔΟΥ Ιωαννίνων, η Κτηματική, η Διεύθυνση Μεταφορών κλπ θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου.

  Σκοπός της μίσθωσης είναι να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για τη δημιουργία διοικητηρίου του Δήμου Ιωαννιτών και τη στέγαση των υπηρεσιών του, η διάρκεια της μίσθωσης είναι 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 20 έτη ενώ το ετήσιο αντάλλαγμα είναι 6.000 ευρώ για τα πρώτα 6 έτη και 12.000 ευρώ μετά το πέρας της 6ετίας.

  Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο πρόεδρος της ΕΤΑΔ, Αντώνης Μπέζας, στο facebook:

  «Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών, αίτημα που είχε τεθεί και στον Πρωθυπουργό. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα στην πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση του κτιρίου της οδού Δόμπολη, με σεβασμό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική του αξία.

  Η διαιώνιση της θλιβερής κατάστασης του κτιρίου και η απουσία μιας ευοίωνης προοπτικής, ήταν μια απαράδεκτη εκκρεμότητα για όλους, κυρίως όμως για τον ιδιοκτήτη του, που είναι το ελληνικό Δημόσιο. Ελπίζουμε με την απόφαση αυτή να έχουμε συνεισφέρει από τη μεριά μας στην επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ