Πέμπτη 30.05.2024
More

  Στο δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου

  «Οδικός χάρτης» για το Βελισσάριο στο δημοτικό συμβούλιο

  Χαρακτήρα πιο χειροπιαστό αρχίζει να παίρνει η διεκδίκηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου από τον Δήμο Ιωαννιτών, αφού είναι ορατό πια το χρονικό διάστημα που θα ανοίξει ο φάκελος και θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τον σχεδιασμό της πόλης.

  Αυτό προκύπτει και από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την ενημέρωση του Δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

  Από την πρωθυπουργική δέσμευση για την παραχώρηση όλης της έκτασης στο Δήμο και την πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται όλος ο φάκελος θα διαβιβαστεί στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ακολουθήσει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Δήμαρχο ώστε να γίνει εκτενής συζήτηση και στη συνέχεια οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

  «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά στο μέλλον της πόλης» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.

  Αναμένεται συνεπώς να φανεί το επόμενο διάστημα ποια είναι τα στοιχεία και οι παράμετροι του θέματος της παραχώρησης και σε επόμενη φάση να γίνουν γνωστές οι θέσεις της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων, σε ένα σημείο πάντως που πιέζει αφού έρχονται το Οκτώβριο και οι δημοτικές εκλογές.

  Στα άλλα εισηγητικά θέματα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που καταγράφονται και οφείλονται «αφενός στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης ορισμένων έργων και αφετέρου στις καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους» τονίζοντας ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου τα περισσότερα προβλήματα ειδικά με κοπές χόρτων θα έχουν αντιμετωπιστεί.

  Τόνισε ακόμη την ανάγκη να τηρούνται πιστά οι συμβάσεις και τα χρονοδιαγράμματα στην εκτέλεση των έργων και να αποφεύγονται οι συνεχείς παρατάσεις.

  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στα σχολεία ενημερώνοντας για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν καταγραφεί.

  Έκανε ειδική μνεία στους βανδαλισμούς τόσο σε σχολικούς χώρους όσο και σε παιδικές χαρές τονίζοντας ότι έχουν ένα μεγάλο οικονομικό κόστος για τον Δήμο.

  Σημείωσε ότι για την φύλαξη των σχολείων θα πρέπει να αναζητηθεί λύση και έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ειδικό θέμα σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ