Παρασκευή 23.02.2024
More

  Στο επίκεντρο η διασύνδεση του Κέντρου Πρόνοιας με τον Δήμο

  Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η.) επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης Ιωάννινα_2023, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τη δραστηριότητα του κέντρου. Η Τατιάνα Καλογιάννη συνοδευόταν από την Λούλα Βέρμπη-Αυδή και την Δέσποινα Ευτυχιάδου.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

  «Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημασία της διασύνδεσης του Κέντρου με τον Δήμο και τους δημοτικούς οργανισμούς, ώστε να επιτευχθούν:

  – η ένταξη προγραμμάτων και ενίσχυσης των απόρων συμπολιτών μας και οικογενειών σε ανέχεια.

  – η δημιουργία περισσότερων ανοιχτών Προνοιακών Προγραμμάτων προς την Κοινότητα για τους ΑμεΑ Συνδημότες μας.

  – η ανάγκη Διασύνδεσης του Κ.Κ.Π.Π.Η. με τον Δήμο προκειμένου να γίνεται άμεσα  κτιριακή αποκατάσταση σε τεχνικά θέματα όταν προκύπτουν αλλά  και να συμμετέχει ο Δήμος ενεργά και στους  νέους  σχεδιασμούς.

  – Η ενίσχυση των δομών “Προστασίας Παιδιού” για παιδιά και με Αναπηρία.

  – Η Διασύνδεση των Δομών ΑμεΑ με το νέο “Κέντρο για το Παιδί” που αναμένεται να λειτουργήσει στο εγγύς μέλλον, στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ασύλου ανιάτων στον πυρήνα του αστικού ιστού της πόλης.

  – περισσότερη τομεοποίηση δηλαδή ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στις ήδη υπάρχουσες δομές “Προστασίας Παιδιού”, όπου συνυπάρχουν συχνά και παιδιά με αναπτυξιακές αποκλίσεις.

  Δεχθήκαμε με χαρά και ιδιαίτερη ζεστασιά την φιλοξενία της Προέδρου, των Εργαζόμενων αλλά κυρίως των ωφελούμενων της Μονάδας ΑμεΑ Ιωαννίνων “Ο Νεομάρτυς Γεώργιος”, που πραγματικά διαβιούν και εκπαιδεύονται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες κρίνοντας και από τα ευχάριστη διάθεσή τους, αλλά διαπιστώνοντας και την αρτιότητα των ιδιαίτερα προσεγμένων εγκαταστάσεων.

  Η παράταξή μας θα είναι πάντα στη διάθεσή της διοίκησης του κέντρου για την ενίσχυση του έργου που επιτελείται.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ