Σάββατο 08.08.2020
More

  Στο Γρεβενίτι για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος ο Στ. Καλογιάννης

  Στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στο Γρεβενίτι, παρέστη o Σταύρος Καλογιάννης

  Στις εκδηλώσεις που τελέστηκαν στο Γρεβενίτι προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης των Μαρτυρικών Χωριών του Ζαγορίου, παραβρέθηκε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Γρεβενιτίου.

  Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους του Ανατολικού Ζαγορίου και με το δήμαρχο Ζαγορίου, Γ. Σουκουβέλο, για θέματα οδικού δικτύου, τουριστικής ανάπτυξης υπό τα νέα δεδομένα του κορωνοϊού και πολεοδομικού σχεδιασμού.

  Ειδικότερα ο κ. Σουκουβέλος ενημέρωσε τον Στ. Καλογιάννη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλλει αίτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για χρηματοδότηση μελέτης τοπικού πολεοδομικού σχεδίου.

  Ο Στ. Καλογιάννης δήλωσε στον δήμαρχο ότι αποτελεί αναγκαιότητα η  σύνταξη της μελέτης για έναν Δήμο με τις προοπτικές του Ζαγορίου και, παράλληλα, τον ενημέρωσε για τη χρονοβόρα διαδικασία που απαιτείται, μέχρι τη θεσμοθέτηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

  Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Γρεβενιτίου κ. Κατσίκης έθεσε στον Σταύρο Καλογιάννη το ζήτημα του αποκλεισμού τους από την ενίσχυση των 800 € λόγω κορονοϊού για όσους δασεργάτες ήταν στο Ταμείο για 2 μήνες, κατά το παρελθόν έτος.

  Ο κ. Καλογιάννης τους ενημέρωσε ότι λόγω των έκτακτων καταστάσεων λήφθηκαν αποφάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ενδεχομένως να υπήρξαν κάποιες αβλεψίες. Τους διαβεβαίωσε ότι θα θέσει το θέμα στον Υπουργό Οικονομικών και θα τους ενημερώσει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Αλ. Καχριμάνης: Να αρχίσει ξανά η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τα τοπικά κρούσματα

  «Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

  Ταυτοποίηθηκαν τα άγνωστα κρούσματα των Ιωαννίνων

  Σε άτομα νεαρής ηλικίας ανήκουν τα δύο θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα από τον ΕΟΔΥ. 

  Αύξηση της ανακύκλωσης, ελάχιστη ταφή απορριμμάτων

  Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για τη δεκαετία 2020-2030, που φιλοδοξεί να επιτύχει την προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21 Αυγούστου.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου

  Τριετής φυλάκιση σε 53χρονο που προσέβαλε ανήλικες αθλήτριες από τα Γιάννενα

  Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλλε στον άνδρα την ποινή της τριετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.