Παρασκευή 19.08.2022
More

  Στο ΠΓΝΙ ο Στ. Καλογιάννης

  Συνάντηση Σταύρου Καλογιάννη με εκπροσώπους εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ. Φλούδα και συμβασιούχους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, είχε ο Σταύρος Καλογιάννης.

  Συζητήθηκαν θέματα που δημιουργούνται στα Νοσοκομεία από τη συνέχιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και η δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων εργαζομένων στις ειδικότητες της σίτισης, της φύλαξης και της καθαριότητας, σε αορίστου χρόνου. Οι συμβάσεις αυτών των εργαζομένων έχουν παραταθεί μέχρι την 31η Μαρτίου 2022.

  Επίσης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στον Σταύρο Καλογιάννη μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο στο καθεστώς εργασίας τους, όπως η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας κατά τη μοριοδότηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προτεραιοποίησή τους, όσο και το ενδεχόμενο να μείνει εκτός εργασίας το 15% περίπου των εργαζομένων σε αυτές τις ειδικότητες, που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

  Οι εκπρόσωποι έθεσαν επίσης θέμα τροποποίησης του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι υφιστάμενες ειδικότητες του προσωπικού.

  Τέλος, ενημέρωσαν τον Σταύρο Καλογιάννη για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη 200 εργαζομένων του Νοσοκομείου, των τριών προαναφερόμενων κλάδων, με στόχο τη μονιμοποίησή τους.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης έχει ήδη ενημερώσει για τα συγκεκριμένα θέματα τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Ν. Κατσακιώρη και δεσμεύτηκε να ενημερώσει και τον Υπουργό Υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ