Κυριακή 23.06.2024
More

  Στο Πράσινο Ταμείο η αναβάθμιση στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής

  Στο Πράσινο Ταμείο η αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής

  Σε χρόνο λιγότερο του ενός μήνα από την στιγμή της υποβολής εντάχθηκε στο «Πράσινο Ταμείο» το έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου στον εσωτερικό ιστό της Ανατολής (περιοχή Μαγκλαραίικα).

  Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης με συνολικό προϋπολογισμό 1.095.000 ευρώ.

  «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όχι μόνο γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της παρέμβασης αυτής αλλά και επειδή διαπιστώνουμε ότι για πρώτη φορά επισπεύδονται οι χρόνοι αξιολόγησης και ένταξης από τις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε σχετική του δήλωση.

  Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος τόνισε ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου ήταν πλήρης κι οφείλεται στην επίμονη δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας. Με την απόφαση ένταξης μπορεί να ανοίξει η διαδικασία για την συνολική ανάπλαση της συγκεκριμένης περιοχής, σημείωσε.

  Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Παλαιολόγου, Ιουστινιανού και Ηρακλείου 3.473 τετραγωνικών μέτρων, την κατασκευή παράπλευρου πεζόδρομου, καθώς και την ανακατασκευή των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, όπως και των πεζοδρομίων.

  Ο χώρος παρέμβασης έχει τρεις μεγάλες θεματικές περιοχές.

  – Στην πρώτη θεματική περιοχή, στο βορειοδυτικό τμήμα διαμορφώνεται ένα σύμπλεγμα κυκλικών καθιστικών με κρυφούς φωτισμούς και νησίδες πρασίνου με δέντρα.

  – Στην δεύτερη θεματική περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα διαμορφώνεται σε κυκλικό σχήμα η παιδική χαρά, η οποία θα είναι περιφραγμένη. Θα εξοπλιστεί πλήρως και θα πιστοποιηθεί.

  – Στην τρίτη θεματική περιοχή διαμορφώνεται ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου τον οποίο διατρέχει διάδρομος από ειδικά διαμορφούμενο βιομηχανικό δάπεδο για παιχνίδι με ποδήλατα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ