Πέμπτη 18.08.2022
More

  Στο προσκήνιο το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

  Συνάντηση της παράταξης Ιωάννινα_2023 με τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου

  Τα θέματα της πολιτικής προστασίας, και ιδιαίτερα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών διαρκούσης της αντιπυρικής περιόδου (01.05. – 31.10) συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023 και του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστικών Σωματείων Ηπείρου, κ. Βασίλη Βράστο.

  Η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023 εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Δέσποινα Ευτυχιάδου και Σπύρο Γκίζα, οι οποίοι συνόδευαν την Τατιάνα Καλογιάννη.

  Ο πρόεδρος των Πυροσβεστών τόνισε την ανάγκη για στενή και ουσιαστική συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με το Πυροσβεστικό Σώμα, για την εκπόνηση ειδικών σχεδίων για κάθε κίνδυνο. Δηλαδή στον σχεδιασμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών να μην δίνονται απλώς κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την κάθε επιχειρησιακή αποστολή, αλλά οι κατευθύνσεις και οδηγίες αυτές να είναι άμεσα εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες από το υφιστάμενο προσωπικό και το διατιθέμενο εξοπλισμό.

  Είναι αποδεκτό από όλους, ότι ως κύριο προληπτικό μέτρο αποτελεί η ανάγκη καθαρισμού των αλσυλίων του Δήμου και των οικοπέδων που είναι εγκαταλελειμμένα για την αποφυγή δημιουργίας περιοχών που θα ήταν δυνατόν να εκδηλωθούν εστίες πυρκαγιάς και να εξελιχθούν σε επικίνδυνα περιστατικά μεγάλης κλίμακας για τους πολίτες και για την περιουσία τους. Επίσης, αναφέρθηκε και η αναγκαιότητα της διάνοιξης και του καθαρισμού των οδών που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως αντιπυρικές ζώνες, καθώς και η συντήρηση και η επίτευξη υψηλού βαθμού ετοιμότητας όλων των υποδομών πυρόσβεσης στο περιαστικό αισθητικό δάσος της πόλης μας.

  Η Τατιάνα Καλογιάννη, αφού συνεχάρει τον πρόεδρο για την πρόσφατη επανεκλογή του ως πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Σωματείων Ηπείρου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της προσαρμογής κάθε σχεδιασμού στις ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες του τόπου, λαμβανομένων υπ’ όψιν και τη μίξη της δασικής και αστικής περιοχής και τη συνύπαρξη πυκνής βλάστησης με τις σύγχρονες κατασκευές. Άλλωστε με αυτό το κριτήριο συνεργάστηκε άριστα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, με την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχη, με τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής, συνεργασία η οποία είχε ως επιστέγασμα την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού της Πυροσβεστικής, ειδικά προσαρμοσμένου για επιχειρησιακές αποστολές και ειδικά συμβάντα στην περιοχή μας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ