Δευτέρα 08.03.2021
More

  Στόχος η επαναλειτουργία του Ξενία το 2023

  Το ΚΑΣ ενέκρινε την πρόταση της «Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αξιοποίησης» του Δήμου Αρταίων

  Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε την πρόταση της «Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αξιοποίησης του Ξενία Άρτας» που υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων, κατά τη σύσκεψη της Τρίτης η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
  Στη συνεδρίαση το ΚΑΣ, για το ενταγμένο σήμερα στο ΕΣΠΑ έργο με προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ, ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Αρταίων, όπως αυτή είχε προκύψει μετά από την δημόσια διαβούλευση και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Όπως αναφέρει ο Δήμος Αρταίων: «Με την νέα αυτή απόφαση, το ΚΑΣ κλείνει οριστικά το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου και το έργο πλέον θα αφορά αποκλειστικά παρεμβάσεις για την πολιτιστική, ψυχαγωγική και αισθητική λειτουργικότητά του με δραστηριότητες που θα απευθύνονται στο σύνολο της αρτινής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει την δημιουργία καφέ – εστιατορίου στο ισόγειο (όπως λειτουργούσε και στο παρελθόν), ώστε να αποτελέσει έναν χώρο συνάθροισης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, καθώς επίσης και Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτικό Ωδείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διάφορες εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο».

  «Με την εξέλιξη αυτή, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του πρώην Ξενία Άρτας, ενός χώρου σύμβολο για όλους τους Αρτινούς.
  Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση του έργου αυτού εντός του έτους 2023, ώστε πλέον Κάστρο και Ξενία να είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, για όλους τους Αρτινούς, μετά από τριάντα χρόνια.
  Σημειώνεται, πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση του Σώματος, όπως έχει γίνει συστηματικά μέχρι τώρα», καταλήγει ο δήμος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ