Πέμπτη 04.06.2020
More

  Στοιχείο κλειδί σήμερα η ειλικρίνεια

  Η νέα πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι πολίτες είναι αυτονόητο και φυσιολογικό να ενισχύσει και να εντείνουν στρεσογόνες καταστάσεις, όπως άγχος, ανησυχία και απομόνωση.

  Η κατάσταση κρίσης είναι πρωτόγνωρη και για την ιατρική επιστημονική κοινότητα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει φαινόμενα που έρχονται για πρώτη φορά με τόσο μεγάλη ένταση στο προσκήνιο σχεδόν σε κάθε οικογένεια.

  Τα κλειστά σχολεία, οι ακυρώσεις δραστηριοτήτων και οικογενειακών προγραμματισμών έχουν ανατρέψει την καθημερινότητα των παιδιών και των εφήβων, που δυσκολεύονται πολλές φορές να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή, χωρίς επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.

  Οι γονείς από την άλλη καλούνται να διαχειριστούν τα συναισθήματα των παιδιών, ταυτόχρονα όμως και τα δικά τους. Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε στην ανοιχτή τηλεφωνική συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και γονέων.

  Ο υπεύθυνος παιδοψυχίατρος, επίκουρος καθηγητής Κων. Κώτσης μίλησε στο ITV και την «Ε» για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στο βασικό χαρακτηριστικό της επαφής που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε οικογένεια, που είναι η ειλικρίνεια.

  «Αυτό είναι το στοιχείο κλειδί. Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, στο πλαίσιο του ότι είναι μία παροδική κατάσταση, που ίσως διαρκέσει αρκετό χρόνο και πως οι περισσότεροι από όσους νοσούν, γίνονται καλά. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που αρρωστήσουν τα ίδια ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Τα παιδιά, όταν δε δίνουμε απαντήσεις, τις φαντάζονται και προσωποποιούν καταστάσεις, με αποτέλεσμα να φοβούνται περισσότερο. Στους εφήβους, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά γιατί έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν μέσω κοινωνικών δικτύων και να ενημερώνονται. Εκεί χρειάζεται ένας έλεγχος για τις πηγές ενημέρωσής τους, όμως από την άλλη, η επικοινωνία με συνομηλίκους τους και η συζήτηση για την κατάσταση, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και να αποφορτίσει την κατάσταση», τόνισε ο κ. Κώτσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (09.00-14.00) στα τηλ. 2651068185 και 2651067388.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μπίμπης

  Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή μετά από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο αθλητικός συντάκτης Γ. Μπίμπης

  Ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς παρουσίασε το ΚΕΠ Plus στα Γιάννενα

  Στα Ιωάννινα γίνεται η παρουσίαση του ΚΕΠ Plus, των νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το ΚΕΠ ως υποστηρικτική δομή και για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τις επιχειρήσεις

  Κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο ΕΣΥ

  Ημέρα πανελλαδικής δράσης σήμερα για τους εργαζόμενους συμβασιούχους στο ΕΣΥ και σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας

  Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκαν τα έργα του Δήμου Ζίτσας

  7,1 εκατ. ευρώ για τα έργα αποχέτευσης σε Ροδοτόπι και Άγ. Ιωάννη

  Ο Ιούνιος της πεζοδρόμησης στο παραλίμνιο

  Την απόφαση παράτασης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή, μέχρι το τέλος Ιουνίου υπέγραψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.