Τρίτη 18.06.2024
More

  «Στον αέρα» το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Ιωαννίνων

  Τουλάχιστον μία τετραετία θα απαιτηθεί για να αποκτήσει ο δήμος Ιωαννιτών το πρώτο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αλλά τουλάχιστον από χθες, υπάρχει μία περισσότερο σαφής προοπτική.

  Το Τεχνικό Επιμελητήριο προχώρησε στην προκήρυξη της μελέτης για το ΤΠΣ με προθεσμία υποβολής των προσφορών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σε ό,τι αφορά στο δήμο Ιωαννιτών, η μελέτη πρόκειται να καλύψει όλες τις Δημοτικές Ενότητες και το περιεχόμενό του επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

  Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ και η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί σε δύο φάσεις και σε διάστημα 36 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

  Για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Ενότητα Πολιτών» χαιρετίζοντας την προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Ιωαννίνων από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς πρόκειται όπως αναφέρει για μία υπόθεση «την οποία  στη διάρκεια που διοικήσαμε το δήμο διεκδικήσαμε πολιτικά με σθένος.

  Η παράταξή μας, διαχρονική υπέρμαχη του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, πιστεύει ότι με την προκήρυξη του διαγωνισμού γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και νοιώθει δικαιωμένη για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει και εξακολουθεί να καταβάλλει προκειμένου ο δήμος μας να αναπτυχτεί βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου κι όχι στη λογική αποσπασματικών παρεμβάσεων. Εγγυόμαστε ότι στη διαδικασία που θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα θα είμαστε παρόντες και θα την παρακολουθούμε στενά για να δημιουργήσουμε μέλλον για τον τόπο μας», αναφέρει η «Ενότητα Πολιτών».

  Κάλεσμα συμμετοχής στη διαβούλευση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Ιωαννιτών προς κάθε ενδιαφερόμενο, άμεσα ή έμμεσα, φορέα και πολίτη, απευθύνει με ανακοίνωσή της παράταξη «Ιωάννινα 2023» και η Τατ. Καλογιάννη.

  Το ΤΕΕ προχώρησε στις 26 Ιουλίου στη διακήρυξη της μελέτης του Τοπικού Σχεδίου των Ιωαννίνων και η παράταξη αναφέρει πως «ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί το σπουδαιότερο βήμα για την εξέλιξη του τόπου μας, καθώς σε αυτόν θα περιλαμβάνονται όλες οι προδιαγραφές, δεσμεύσεις και ορισμοί δραστηριοτήτων και χρήσεων που θα διέπουν το λεκανοπέδιο και τον δήμο μας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

  Προτρέπουμε κάθε αρχή, φορέα και πολίτη να είναι ενεργοί, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμετέχουν διαρκώς σε κάθε σχετική διαβούλευση και συνεννόηση με τις υπηρεσίες που θα επιβλέψουν την εκπόνηση της μελέτης, μέσω των θεσμοθετημένων διαδικασιών, ώστε να προκύψει το συντομότερο δυνατόν το βασικό και κύριο υπόβαθρο που έχει ανάγκη ο τόπος μας για την επόμενη μέρα.

  Ο δήμος μας πρέπει να αποκτήσει μία πυξίδα. Χωρίς σχέδιο δεν μπορείς να διεκδικήσεις το μέλλον που δικαιούσαι».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ