Τετάρτη 24.07.2024
More

  Στους αγαπημένους προορισμούς του Πάσχα

  Ως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων εκδρομέων του Πάσχα, είναι και φέτος η πόλη των Ιωαννίνων, όπως όμως και οι ορεινοί προορισμοί, με τις κρατήσεις να δείχνουν ήδη πληρότητες κοντά στο απόλυτο.

  Ωστόσο, αφενός το 10ήμερο που ακολουθεί που είναι ένα διάστημα ικανό να αλλάξουν πολλά ακόμη και σε σχέση με τον καιρό, αλλά κυρίως το ότι το Πάσχα φέτος είναι σχετικά αργά και σε εποχή που ήδη κάποιοι προτιμούν τους παραθαλάσσιους προορισμούς, εκτιμάται ότι διαθεσιμότητα κλινών θα υπάρχει μέχρι και τα μέσα της Μεγ. Εβδομάδας.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία πάντως και την ενημέρωση της Ένωσης Ξενοδόχων, υπάρχουν και αρκετές εκδρομές από το εξωτερικό που έχουν προγραμματιστεί για τις ημέρες της Μεγ. Εβδομάδας, από τις γειτονικές χώρες της Βαλκανικής, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ρουμανία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σουρέλης, ο προορισμός «Ιωάννινα» συνολικά και όχι μόνον η πόλη συγκαταλέγεται μεταξύ των «αγαπημένων» για τους Έλληνες επισκέπτες και όλα δείχνουν πως και το φετινό Πάσχα θα καταγραφεί ως μία από τις καλύτερες ιστορικά περιόδους ως προς την επισκεψιμότητα της περιοχής.

  Αυτό στο μεταξύ αποτυπώνεται και από μία άλλη παράμετρο που είναι οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων για τις πτήσεις από Αθήνα με την Aegean να ενημερώνει πως η Ηπειρωτική πρωτεύουσα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς για το Πάσχα μαζί με την Κέρκυρα, την Ικαρία και την Κρήτη.

  Εν αναμονή εξελίξεων από Κύπρο

  Στο μεταξύ, ο κ. Σουρέλης τόνισε πως η συμμετοχή και οι επαφές των εκπροσώπων της Ένωσης και γενικότερα των φορέων της πόλης που συμμετείχαν στη διεθνή τουριστική έκθεση στην Κύπρο αποτιμώνται με θετικό πρόσημο. Ο στόχος των τοπικών φορέων και των επαγγελματικών ενώσεων είναι η διεύρυνση της ηλικιακής γκάμας των επισκεπτών από την Κύπρο καθώς η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών μέχρι σήμερα είναι ηλικιωμένοι. Βασική προϋπόθεση για να ενισχυθεί το ρεύμα αυτό είναι η αεροπορική επανασύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο, αλλά και η ένταξη των Ιωαννίνων στους προορισμού των πολυήμερων σχολικών εκδρομών από την Κύπρο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ