Παρασκευή 14.05.2021
More

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου ΟΤΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις

  Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 24 Ιουνίου

  Επίσης, στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ίδια μέρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στις 11:00 π.μ., με αιτήματα:

  • Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων, είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Διατήρηση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), όσο και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όσους σήμερα το λαμβάνουν και επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν.
  • Άμεση κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει σε έναν Δήμο να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους αναθέτουν υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα κ.λπ.).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ