Δευτέρα 20.09.2021
More

  Συγκέντρωση την Τετάρτη έξω από το στρατόπεδο του Περάματος

  Μέτρα στήριξης για τους στρατεύσιμους και τα στελέχη ενόπλων δυνάμεων

  Οι Οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε., διοργανώνουν συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα σε όλη την χώρα με κυρίαρχα αιτήματα να δοθούν οι άδειες στους στρατευμένους και να ληφθεί μέριμνα και προστασία για το στράτευμα και τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Στα Γιάννενα η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη, στις 14:00, έξω από το στρατόπεδο του Περάματος.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση- κάλεσμα η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες. Οι στρατεύσιμοι και τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, χρειάζονται τώρα στήριξη και ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια, πως μέσα στις μονάδες η πρόληψη και προστασία της υγείας μετριέται ως κόστος, γι’ αυτό τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης και διασποράς.

  Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικράτησε στις τελευταίες ΕΣΣΟ στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών με δεκάδες κρούσματα και ελλιπή μέτρα. Αντίστοιχα παραδείγματα είχαμε δυστυχώς και στην πόλη μας, με τα δεκάδες κρούσματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στο στρατόπεδο του Περάματος.

  Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση αυξάνει την θητεία στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, επικαλούμενη ελλείψεις στη φύλαξη της παραμεθορίου. Αναρωτιόμαστε, αφού υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις, γιατί στέλνουν προσωπικό και εξοπλισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός χώρας σε δεκάδες ΝΑΤΟικές αποστολές; Έτσι, βουλιάζουν το λαό της χώρας μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που μυρίζουν μπαρούτι στην περιοχή, για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Τέλος ζητούν: Να ακυρωθεί η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία, να απεμπλακεί η χώρα , από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ