Παρασκευή 15.10.2021
More

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ-Ανησυχία από τη μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών

  Την αντίθεσή τους στη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών εκφράζει ο Σύλλογος εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

  Την αντίθεσή τους στη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκφράζει ο Σύλλογος εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

  «Η αιφνίδια αυτή απόφαση της κυβέρνησης έρχεται με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, που άφησαν πίσω τους χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, εκατοντάδες καμένα σπίτια και συμπολίτες μας χωρίς στέγη και εισόδημα.Είναι άραγε αυτή η λύση για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών;», τονίζουν και συνεχίζουν:
  «Το πρόβλημα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της πρόληψης και της κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς ήταν η διοικητική διάρθρωση των δασικών υπηρεσιών της χώρας;».

  Τονίζουν δε τα προβλήματα που συναντούν οι δασικές υπηρεσίες:
  «Τα προβλήματα των δασικών υπηρεσιών τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα, με κύρια και προεξέχοντα την υποστελέχωσή και την υποχρηματοδότηση τους, όντας ανοιχτοί για διάλογο, διαβούλευση και προτάσεις.
  Οι υπόλοιποι δε, εργαζόμενοι, συνάδελφοι στις εναπομείνασες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παρακολουθούμε άναυδοι τις εξελίξεις, αγωνιώντας για το μέλλον μας, περιμένοντας ακόμα μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως όλα δείχνουν…».

  «Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να ξεκινήσει ένα διάλογο με τους εργαζόμενους, τη διοίκηση, τους επιστημονικούς και περιβαλλοντολογικούς φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους, παρέχοντας όλη την τεχνική στήριξη που χρειάζεται, αναζητώντας τη μέγιστη συναίνεση στην κοινωνία και κατόπιν να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις αλλαγής του μοντέλου διοικητικής αποκέντρωσης της χώρας», καταλήγουν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ