Τετάρτη 29.05.2024
More

  Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας… με πρωτοτυπία

  Με αναφορά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων στρατευμένων

  Αναμφίβολα πρωτότυπη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΕΝ αντίστοιχα και στα Ιωάννινα, όπως όμως και σε άλλες περιοχές της χώρας, μπροστά στις πύλες στρατοπέδων, με αναφορά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων στρατευμένων.

  Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός, ότι και τοπικά αλλά και πανελλαδικά αντίστοιχες συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών έξω από στρατόπεδα έχουν να εμφανιστούν σχεδόν μία 20ετία, με τη δεκαετία του 1980 να είναι εκείνη, που εμφανίζονταν με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση, κυρίως με αφορμή τις διαδηλώσεις και το αίτημα εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ.

  Η τοπική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ και η ΚΝΕ Ιωαννίνων οργάνωσαν αντίστοιχα τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από την πύλη του στρατοπέδου Περάματος, με ομιλητή τον περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Γ. Πρέντζα, με κύριες αναφορές στην ελλειμματική και επικίνδυνη, όπως ανέφερε διαχείριση της πανδημίας στο στράτευμα, αλλά και σε περισσότερο πολιτικά ζητήματα, όπως η απόφαση αύξησης της θητείας στον στρατό ξηράς.

  «Λέμε όχι στην αύξηση της θητείας και η κυβέρνηση να ενισχύσει το εισόδημα των στρατευμένων για να μην επιβαρύνονται κι άλλο οι οικογένειές τους. Αντί να δίνουν δις κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, να λάβουν μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινοχρήστων χώρων, συνεχή απολύμανση και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ. Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια, για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Πρέντζας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ