Δευτέρα 08.08.2022
More

  Συναγερμός μετά το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών στην Παμβώτιδα

  Επιβεβαιώθηκε σε πελεκάνο που βρέθηκε νεκρός την προηγούμενη εβδομάδα

  Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής μετά την επιβεβαίωση από τα εργαστήρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του πρώτου κρούσματος της γρίπης των πτηνών στη λίμνη Παμβώτιδα.

  Πρόκειται για έναν αργυροπελεκάνο, που βρέθηκε νεκρός την προηγούμενη Πέμπτη στα νερά της Παμβώτιδας, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες που περισυνέλεξαν το νεκρό πτηνό που εστάλη για ανάλυση στη συνέχεια στα κτηνιατρικά εργαστήρια.

  Η επιβεβαίωση ότι πρόκειται για κρούσμα της γρίπης των πτηνών, το πρώτο που καταγράφεται στην περιοχή, έφτασε την Τρίτη το απόγευμα και κινητοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, παρότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα αντίστοιχα, αλλά και στη λίμνη της Καστοριάς, στην Παμβώτιδα δεν έχει εντοπιστεί άλλο νεκρό πτηνό. Ωστόσο, εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση συγκεκριμένων οδηγιών από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Ιωαννίνων, για τα προληπτικά μέτρα στις οικόσιτες εκτροφές (κοτέτσια) κυρίως στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και σε παραλίμνιες περιοχές.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ