Τρίτη 28.06.2022
More

  Συνάντηση Μ. Τσολάκη με την υφυπουργό Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου

  «Πράσινο φως» για χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπαρχόντων δομών 

  Χρηματοδότηση αλλά και «πράσινο φως» για επέκταση των δομών και στην Θεσπρωτία αλλά και αλλού έλαβε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Μαρία Τσολάκη από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου με την οποία και συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

  Η κα. Τσολάκη είχε συνάντηση με την υφυπουργό στην οποία και έθεσε όλα τα επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τις δομές σε όλη την Ήπειρο.

  Η πρόεδρος του Κέντρου έθεσε σε προτεραιότητα τα θέματα προσωπικού αλλά και χρηματοδότησης ειδικά για το κέντρο ΑΜΕΑ και το Γηροκομείο που βρίσκονται στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

  Τα αιτήματα της περιοχής είχαν μεταφερθεί στην κα. Τσοκάλη και η διαπιστωμένη ανάγκη βρήκε ευήκοα ώτα:  «Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας με την κα. Δόμνα Μιχαηλίδου είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε θέματα που αφορούν τόσο το κέντρο με έμφαση στην παιδική προστασία όσο και τις δομές.  Οι σύγχρονες ανάγκες κατέστησαν αναγκαίες την ενίσχυση των δράσεων της παιδικής προστασίας. Με γνώμονα τις ανάγκες αυτές ζητήσαμε έξτρα χρηματοδότηση. Αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά η υπουργός όπως και για την επέκταση των δομών».

  Η κα Τσολάκη στάθηκε στην σημασία της οργάνωσης των δομών αλλά και της στελέχωσής ώστε να μπορούν να σταθούν στο ύψος των αυξημένων αναγκών που: «Στόχος των δομών και των Μονάδων ΑΜΕΑ – Τρίτη Ηλικία είναι η περίθαλψη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, από κινητικές ή νοητικές αναπηρίες, αυτοεξυπηρετούμενων. Ανάλογη και μεγαλύτερη βαρύτητα δίνουμε  στις μονάδες προστατευόμενης φιλοξενίας παιδιών και εφήβων, που αποδεδειγμένα στερούνται κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος» είπε ενώ επεσήμανε ότι στην διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν οι ανάγκες: «Υπάρχει ζήτημα με τα παιδιά Ο εγκλεισμός τα έχει επιβαρύνει. Κάτω από αυτή την διαπίστωση ζητήσαμε την δημιουργία υπηρεσίας εντός του κέντρου που θα στηρίζουμε παιδιά και οικογένειες. Για τα καθημερινά προβλήματα» υπογράμμισε σημειώνοντας ότι οι δράσεις αυτές απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και για το λόγο αυτό πρόκειται να αναπτυχθούν συνεργασίες και συνέργειες.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ