Τετάρτη 17.08.2022
More

  Συνάντηση με Κεραμέως για τις διώξεις των εκπαιδευτικών

  Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων

  Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων, για στήριξη των συναδέλφων εκπαιδευτικών  της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, που διώκονται.

  Όπως είναι γνωστό, γονείς και κηδεμόνες μαθητών δημοτικών και γυμνασίων αντίστοιχα των Ιωαννίνων, άσκησαν αγωγές και διεκδικούν αποζημιώσεις από τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς των σχολείων, επειδή τα παιδιά τους έχασαν τη χρονιά, λόγω απουσιών, αφού δεν έγινε δεκτή η παρουσία τους στις σχολικές αίθουσες. Ο λόγος ήταν, όπως υποστηρίζουν οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί, ότι σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπ. Παιδείας για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, οι μαθητές θα έπρεπε υποχρεωτικά να φορούν στη διάρκεια των μαθημάτων την μάσκα ενώ επίσης θα έπρεπε να υποβάλλονται και σε self test, κάτι που δεν ίσχυε στις παραπάνω περιπτώσεις.

  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με πρωτοβουλία του κ. Μπράτη ζήτησε συνάντηση για το θέμα με την υπ. Παιδείας, η οποία και προσδιορίστηκε να γίνει τη Δευτέρα.

  «Ισχύει απόλυτα, ότι δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί οι διατάξεις των εγκυκλίων για την παροχή νομικής υποστήριξης στους συναδέλφους, οι όποιοι εφήρμοσαν το Νόμο και τις εντολές του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Γρίβας.

  Έκκληση για εμβολιασμό

  Η πρόβλεψη στο μεταξύ για υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των εργαζόμενων στη δημόσια διοίκηση προκαλεί όπως είναι φυσικό, πολλές αντιδράσεις, με τον κ. Γρίβα ωστόσο να επισημαίνει, ότι αποτελεί στάση ευθύνης του συνόλου των συναδέλφων ο εμβολιασμός τους, τόσο απέναντι στον εαυτό τους, όσο και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. «Αυτή η στάση ευθύνης έρχεται σε αντίθεση με την ανεύθυνη στάση και πολιτική της κυβέρνησης, που αντί να ενισχύσει τα μέτρα πειθούς των πολιτών, αντί να προχωρήσει σε μία μαζική καμπάνια με τους πολιτικούς και κοινωνικούς εταίρους, επιλέγει να απειλεί και να προειδοποιεί, με αναστολή πληρωμής μισθού ή και με απολύσεις», ανέφερε ο κ. Γρίβας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ