Παρασκευή 14.05.2021
More

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ – Στο τραπέζι τα προβλήματα των Αστυνομικών

  Στο γραφείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων έγινε τη Δευτέρα η συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης με κλιμάκιο του Κ.Κ.Ε αποτελούμενο από την Όλυ Τσουμάνη, και τον Δημήτρη Πιτσιάβα.

  Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ανασφάλεια που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή,σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης.

  Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, «αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, τη μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και την αναπροσαρμογή των δικαιούμενων ποσών των οδοιπορικώνα» κ.α.

  Τονίσθηκε και από τις δύο πλευρές πως η θέση των αστυνομικών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γόνοι λαϊκών οικογενειών, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι απέναντι αλλά δίπλα σε άλλες εργασιακές ομάδες που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

  Τέλος, επισημάνθηκαν ζητήματα όπως η κατοχύρωση της ουσιαστικής άσκησης του δικαιώματος απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας.
  Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι «σταθερά και διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μέσα στη Βουλή με Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις και Τροπολογίες που κατέθεσε, αλλά και έξω από αυτή στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων».

  Ταυτόχρονα έδωσαν στα μέλη της διοίκησης της ΕΑΥΝΙ το ειδικό έντυπο που έχει εκδώσει η επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας αναφέροντας ότι, “Τα αιτήματα που προκάλεσαν αυτές τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις δεν ήρθαν βέβαια “εξ ουρανού”, αλλά είναι αιτήματα που βγαίνουν μέσα από τη ζωή. Γιατί θεωρούμε ότι τα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, καθώς και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.”

  Η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε: “στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ που εφαρμόζοντας τον νόμο Κατρούγκαλου παραδίδει τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να απαλλαγεί το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία απο τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο η πρόσβαση θα συνδέεται με το ατομικό “πορτοφόλι” δηλ. θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ