Κυριακή 25.09.2022
More

  Σύνδεση στο αποχετευτικό δίκτυο του Κέντρου Προσφύγων

  Δύο νέες προτάσεις έργων υπέβαλε ο Δήμος Ζηρού 

  Δύο νέες προτάσεις έργων που υπέβαλε ο Δήμος Ζηρού για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης, ενέκρινε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

  Είχε προηγηθεί η την έγκριση χρηματοδότησης για κατασκευή καινούργιας παιδικής χαράς στο Ελευθεροχώρι, η ανακατασκευή της πλατείας παρακείμενα του Δημαρχείου, αλλά και τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο δημοτικό γήπεδο Φιλιππιάδας. Τώρα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των εξής:

  –  Έργο/ υποέργο με τίτλο: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στη Φιλιππιάδα»

  –  Μελέτη με τίτλο: «Μελέτη σύνδεσης Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων με αποχετευτικό δίκτυο πόλης Φιλιππιάδας.

  Το πρώτο αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην πόλη της Φιλιππιάδας και την αναβάθμιση φωτισμού και το δεύτερο μελέτη για τη σύνδεση του πρώην στρατοπέδου “Πετροπουλάκη” με το αποχετευτικό δίκτυο της Φιλιππιάδας.

  Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το πρώτο έργο ανέρχεται μέχρι του ποσού των 260.000 ευρώ,  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και  για τη μελέτη ανέρχεται μέχρι του ποσού των 8.564,84 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

  – Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργού ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης είναι πέντε μήνες για το πρώτο έργο και τρεις μήνες για τη μελέτη από την υπογραφή εκάστης σύμβασης.    Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, ανέφερε: “Η προσπάθειά μας για αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας, είναι διαρκής. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτη Μηταράκη για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας και κυρίως για τη συνέπεια λόγων και έργων. Ένα οφειλόμενο ‘ευχαριστώ’ και στον Ηπειρώτη ειδικό γραμματέα συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ευάγγελο Κωνσταντίνου. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να σχεδιάζει και να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις έργων για κάθε κοινότητα και γειτονιά του Δήμου».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ