Τρίτη 02.03.2021
More

  Συνεχίζουν οι καταρτιζόμενοι τα μαθήματά τους

  Ο διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ για την τηλεκπαίδευση

  Με τηλεκπαίδευση συνεχίζουν να λειτουργούν τα δημόσια ΙΕΚ Ιωαννίνων. Παρά τις όποιες δυσκολίες, εκπαιδευτές και καταρτιζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

  Ο διευθυντής του ΙΕΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου αναφέρθηκε σε αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και στην σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

  Τόσο η διεύθυνση όσο και οι εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους για να υπάρξει αλληλεπίδραση και να προχωρήσει η παράδοση της ύλης ενώ και στο πρακτικό κομμάτι αναζητήθηκαν λύσεις μέσα από προβολές βίντεο ώστε οι καταρτιζόμενοι να δουν στην πράξη.

  Ο κ. Αλεξίου συνεχάρη όλους για την μέχρι τώρα προσπάθεια και αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά συν τοις άλλοις και τα ΙΕΚ.

  Σύμφωνα με τον Υπουργείο Παιδείας το νομοσχέδιο επιχειρεί να διορθώσει προβλήματα που υπήρχαν. Ανάμεσα σε αυτά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση είναι «αλληλοεπικαλύψεις μεταξύ δομών και εκπαιδευτικών διαδρομών,  απουσία δομών μετα-γυμνασιακού επιπέδου,  ύπαρξη παρωχημένων ειδικοτήτων και οδηγών κατάρτισης, ανεπαρκής διασύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, μεταξύ άλλων λόγω της απουσίας συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στο σχεδιασμό της ΕΕΚ και της ανορθολογικής επιλογής ειδικοτήτων και εκπαιδευτών, έλλειψη αξιοπιστίας στην πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων, καθώς και αρρυθμίες στην οργάνωση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (Κ.Δ.Β.Μ.) που επιτείνει το χάσμα δεξιοτήτων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ