Τρίτη 18.06.2024
More

  ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Αρνητικό το αποτέλεσμα των εκλογών

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

  Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έδωσαν την εκλογική μάχη στο Νομό Ιωαννίνων με αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν τον αγώνα μας.

  Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για το κοινωνικό συμφέρον και για την ίδια τη δημοκρατία. Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, διαμορφώνουν τους χειρότερους αρνητικούς συσχετισμούς για τον προοδευτικό χώρο στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και αυτό εκπέμπει ένα σήμα κινδύνου αλλά και εγρήγορσης για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., απέναντι σε αυτή την άσχημη εξέλιξη για τον τόπο, θα οργανώσει τις αντιστάσεις του τόσο σε κοινωνικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Και άμεσα, με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες, θα κάνει την εκτίμηση για τα αίτια του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος και θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία νέων συσχετισμών υπέρ των συμφερόντων όλης της κοινωνίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

  Στο Νομό Ιωαννίνων δώσαμε τη μάχη με αξιοπρέπεια και συλλογική προσπάθεια, εκλέξαμε μια έδρα και καταφέραμε να διατηρήσουμε σημαντικές δυνάμεις έχοντας το πέμπτο καλύτερο ποσοστό μας πανελλαδικά (22,4%). Η απώλεια της δεύτερης έδρας αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη.

  Είμαστε υπερήφανοι γιατί αγωνιστήκαμε για το δίκιο και μια καλύτερη ζωή για όλους. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα μαζί με όλους τους προοδευτικούς πολίτες και να διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ