Πέμπτη 28.05.2020
More

  Σύσκεψη των Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό

  Προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Κοσμήτορας και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

  «Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτει ότι το σύνολο των μη-εργαστηριακών μαθημάτων διδάσκονται με αξιοποίηση τεχνικών τηλεματικής. Τα μέλη Δ.Ε.Π. της Σχολής ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να ετοιμάσουν το κατάλληλο υλικό, εργαζόμενα με εντατικό ρυθμό. Παρότι τα μαθήματα αυτά υστερούν πολλαπλώς των ‘δια ζώσης’ μαθημάτων, είναι κατανοητό ότι η πραγματοποίησή τους δεν αφορά μόνο στην εκπαίδευση.

  Οπότε με χαρά διαπιστώνεται ότι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός φοιτητών/τριών εγγράφονται στις παρακολουθήσεις των μαθημάτων.

  Σε ό,τι αφορά στα εργαστηριακά μαθήματα τα οποία λόγω της καταστάσεως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, υπάρχουν σχεδιασμοί η υλοποίηση των οποίων εξαρτάται άμεσα από την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και συνάθροισης. Εκφράζεται ωστόσο η πεποίθηση ότι εκ μέρους των μελών Δ.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. θα καταβληθεί κάθε αναγκαία προσπάθεια ώστε αυτά να πραγματοποιηθούν αμέσως μετά με την άρση των περιοριστικών μέτρων.

  Η ερευνητική δραστηριότητα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας των μελών Δ.Ε.Π. Είναι κατανοητό ότι μέρη αυτής της δράσης είναι πιθανό να επηρεασθούν από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο από την επικοινωνία με τα μέλη της Σχολής μας, συμπεραίνουμε ότι καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες να ξεπερασθούν οι όποιες δυσκολίες, γεγονός που αποτυπώνεται και σε υποβολή ερευνητικών εργασιών προς δημοσίευση σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.

  Όπως είναι γνωστό, τα μέλη Δ.Ε.Π. δεν υποχρεούνται εκ του νόμου σε καθημερινή φυσική παρουσία στους χώρους του Ιδρύματος. Στο βαθμό που δεν έχουν αρθεί από την Πολιτεία οι προβλεπόμενες απαιτήσεις φυσικής παρουσίας, προτρέπονται τα μέλη Δ.Ε.Π. να ρυθμίσουν την παρουσία τους στο Ίδρυμα σε συνεννόηση με τους συναδέλφους που μοιράζονται όμορους χώρους. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει νομική απαίτηση η φυσική παρουσία των μελών Δ.Ε.Π. να είναι το πρωί ή το μεσημέρι ή το απόγευμα. Η προστασία της υγείας όλων μας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα.

  Τέλος, με ικανοποίηση διαπιστώνεται ότι η Διοικητική Υποστήριξη των Τμημάτων της Σχολής και η εξυπηρέτηση των φοιτητών/τριών μας πραγματοποιείται σε υψηλό επίπεδο χάρη στις προσπάθειες των υπαλλήλων των Γραμματειών των Τμημάτων της Σχολής μας».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανακοινώθηκε το σχέδιο στήριξης των αερομεταφορών – Μέτρα 115 εκατ. ευρώ

  Τους άξονες στήριξης τού κλάδου των αερομεταφορών ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο Τύπου τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Μεταφορών.

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.