Κυριακή 21.07.2024
More

  Τα φωτοβολταϊκά εξοικονόμησαν και πόρους

  Δυνατότητα για επιπλέον παρεμβάσεις στα σχολεία έχει ο Δήμος Ζίτσας

  Τη δυνατότητα για επιπλέον παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών είτε στο επίπεδο του σχολικού συγκροτήματος είτε στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό δίνει στον δήμο Ζίτσας, η σημαντική εξοικονόμηση πόρων που επιτεύχθηκε πέρυσι με την λειτουργία των φωτοβολταϊκών στις στέγες των σχολείων στο πλαίσιο της ενεργειακής τους αναβάθμισης.

  Το παράδειγμα του δήμου Ζίτσας στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης ακολουθούν και άλλοι δήμοι με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γεώργιο Ράδο να επισημαίνει πως με την εξοικονόμηση που επιτεύχθηκε, δόθηκε η δυνατότητα για επιπλέον παρεμβάσεις ενίσχυσης των υλικοτεχνικών υποδομών και των εποπτικών μέσων.

  Το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη παρουσία των διευθυντών των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

  «Το καλοκαίρι έγιναν πολλές παρεμβάσεις συντήρησης των σχολικών κτιρίων σε επίπεδο ενίσχυσης της ασφάλειας, όμως ένα θέμα που διαπιστώνουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υφίσταται, έχει να κάνει με την έλλειψη υλικών και μέσων σε τεχνολογικό επίπεδο, όπως είναι η ταχύτητα του ίντερνετ ή οι διαδραστικοί πίνακες. Το σημαντικό πάντως για εμάς στον δήμο Ζίτσας είναι ότι η μαθητική κοινότητα αυξάνει τα τελευταία χρόνια ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κα αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης ανάπτυξης για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράδος.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ