Σάββατο 25.03.2023
More

  Τα Γιάννενα τιμούν τον Άγιο Γεώργιο

  Με τριήμερες εκδηλώσεις θα τιμηθεί η μνήμη του πολιούχου των Ιωαννίνων Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, με επίκεντρο τον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Γεωργίου επί της πλατείας Πάργης.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, που ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου, όπου θα γίνει και δέηση στις 4 το απόγευμα, για να ακολουθήσει μεταφορά της ιερής εικόνας στο εικονοστάσι, που βρίσκεται στην κεντρική πύλη του Κάστρου.

  Θα τελεστεί δέηση και στη συνέχεια η εικόνα θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Πλατείας Πάργης. Στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός στο παρεκκλήσι του τάφου του Νεομάρτυρος στον Μητροπολιτικό Ναό, ενώ μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα στον ναό του Νεομάρτυρος Γεωργίου. Στις 9 το βράδυ θα γίνει αγρυπνία στον Οίκο του Αγίου.

  Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 7 το πρωί, θα τελεστούν όρθρος και αρχιερατική Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου στην πλατεία Πάργης και όρθρος και Θεία λειτουργία στον Οίκο και στον Μητροπολιτικό Ναό.

  Στις 10.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και η εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό. Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί ιερά παράκληση στον Σεπτό Οίκο και στις 6 το απόγευμα μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Μητροπολιτικό Ναό.

  Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό και στις 5 το απόγευμα εσπερινός και ιερά παράκληση, καθώς και επιστροφή των ιερών λειψάνων στο ναό του Πολιούχου, στην πλατεία Πάργης.
  «Καλούμεθα άπαντες, Ιερός Κλήρος και ευσεβής λαός, να αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή σ’ Εκείνον που για σχεδόν δύο αιώνες παραμένει άγρυπνος φρουρός όχι μόνον της πόλεώς μας, αλλά και του καθένα από εμάς ξεχωριστά», αναφέρει η Μητρόπολη Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ