Τρίτη 28.06.2022
More

  Τα οδικά έργα που δικαιούται ζητά η Πρέβεζα

  Επίσημη δέσμευση από τον Υπουργό Μεταφορών για το μέλλον των οδικών έργων του Νομού Πρέβεζας ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, Γ. Βαρεμένος, Όλγα Γεροβασίλη, Μ. Κάτσης. Θαν. Μωραΐτης και Μερ. Τζούφη.

  Στην Ερώτηση ζητούνται «σαφείς απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα και όχι απλώς Δελτία Τύπου», σχετικά με την πορεία των έργων, αφενός της σύνδεσης του νομού Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Φιλιππιάδας και αφετέρου της Αμβρακίας Οδού.

  Με την Ερώτηση γνωστοποιείται «η ανησυχία των πολιτών του Νομού Πρέβεζας σχετικά με μεθοδεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τόσο ως προς τις διαφόρων ειδών «συσκέψεις», που συγκαλούνται για έργα που αφορούν τον Νομό Πρέβεζας χωρίς καν να κληθούν οι βουλευτές του Νομού, όσο και ως προς αυτή καθαυτή την πορεία των έργων, καθώς διαρρέονται φήμες σχετικά με την ανάγκη νέων μελετών. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις, σε υπερβάσεις προϋπολογισμών, αν όχι και σε ματαίωση της υλοποίησής τους».

  Σημειώνεται ακόμα ότι για τη σύνδεση του Νομού Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στο ύψος της Φιλιππιάδας έχει ήδη από τον Μάιο του 2019 και ύστερα από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών δεσμευμένους πόρους για την υλοποίησή του μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου «Ήπειρος 2014-2020», ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ.

  Αντιδρά και ο Δήμος

  Στο μεταξύ, στην έκδοση ψηφίσματος για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα προχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο, Ν. Γεωργάκο, να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων που αφορούν στην υλοποίηση οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα και να παραστεί στη σχετική σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή που θα διοργανωθεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με το ψήφισμα αυτό εκφράζει την δυσαρέσκεια των Δημοτών του, για την έλλειψη προόδου στην υλοποίηση των οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα όπως:

  • Έργο της σύνδεσης της Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην περιοχή της Καμπής Άρτας.
  • Άκτιο – Αμβρακία.
  • Πρέβεζα – Πάργα, και
  • Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα

  Ο Δήμος Πρέβεζας εκφράζει την θερμή υποστήριξη στην Απόφαση της ΠΕΔ και εκφράζει την έντονη επιθυμία η σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα όπως και ο άξονας Ιωάννινα- Κακαβιά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ