Πέμπτη 25.07.2024
More

  Τα Plasmata και τα έργα στην πόλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού

  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και αξία που έχει η έκθεση Plasmata II που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

  Τους πέντε νεοεκλεγέντες βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων συνεχάρη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, οι επικεφαλής των παρατάξεων και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδική μνεία έγινε στον Γιάννη Τσίμαρη ο οποίος είναι και μέλος του σώματος.

  Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα τρέχοντα θέματα.

  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και αξία που έχει η έκθεση Plasmata II που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως είναι η έκθεση αυτή αναδεικνύει τα Ιωάννινα σε κέντρο πρωτοποριακής έκφρασης ενώ η προβολή της πόλης σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο είναι τεράστια.

  «Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε ένα τόσο μεγάλο γεγονός για την υλοποίηση του οποίου ο Δήμος μας συνεργάστηκε. Η συνεργασία της πόλης με το Ίδρυμα Ωνάση θα αποκτήσει μόνιμη βάση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

  Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε γνωστό ότι ο φάκελος με όλη την αλληλογραφία και τα έγγραφα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου έχει παραδοθεί στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής και στη συνέχεια τις οριστικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός δύο φορές στα Ιωάννινα ανακοίνωσε ότι θα αποδοθεί στην πόλη ολόκληρο το στρατόπεδο Βελισσαρίου, εξαγγελία που τώρα θα πρέπει να υλοποιηθεί.

  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στην πόλη σημειώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφονται παράπονα και προβλήματα. «Εκτελούνται πολλά έργα στην πόλη. Η Τεχνική Υπηρεσία με όλο το προσωπικό της εξαντλεί τις δυνατότητές της για το καλύτερο. Δουλεύουμε όλοι μαζί για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να συγχωρεθούν και μερικές παραλείψεις καθώς το εύρος των παρεμβάσεων είναι τεράστιο» υπογράμμισε.

  Για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος καυτηρίασε το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. «Το πρόβλημα μας ανησυχεί και θα πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν» τόνισε ο Δήμαρχος.

  Τέλος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα που μετείχαν στις εκλογές να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των περιπτέρων, των πανό και άλλων υλικών ώστε να αποδοθούν οι χώροι καθαροί και ευπρεπισμένοι στους πολίτες.

  ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

  Στη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα της κοπής χόρτων. Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Λώλης ανέφερε ότι οι εργολαβίες είναι ενισχυμένες, όμως οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν τεράστια προβλήματα. Αφενός οι κοπές δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν λόγω των βροχοπτώσεων αφετέρου εκεί όπου ολοκληρώνονται μετά από λίγες ημέρες θα πρέπει να επαναληφθούν.

  Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Αριστείδης Παππάς. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, σημείωσε, με την υπηρεσία να μην έχει σταματήσει ούτε λεπτό να κόβει χόρτα.

  Σημείωσε δε ότι στο Δήμο το πράσινο σε πλατείες, πάρκα και νησίδες ανέρχεται στις 400 χιλιάδες τετραγωνικά.

  Παρόλα αυτή η κοπή χόρτων είναι σε εξέλιξη τόσο μέσα από τις εργολαβίες πυροπροστασίας όσο και από το εργοτάξιο και την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου.

  Ο κ. Παππάς ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για τις παρεμβάσεις που γίνονται στις παιδικές χαρές.

  Από την εργολαβία που είναι σε εξέλιξη έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι επισκευές σε εννέα παιδικές χαρές και οι φάκελοι αποστέλλονται στην Αποκεντρωμένη για πιστοποίηση.

  Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η επισκευή και η σύνταξη φακέλων για άλλες έξι παιδικές χαρές και θα ακολουθήσουν άλλες είκοσι.

  Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η παιδική χαρά στον Κουραμπά έχει βανδαλιστεί πολλές φορές με αποτέλεσμα να είναι και πάλι εκτός λειτουργίας. Σημείωσε ότι οι επισκευές θα γίνουν το επόμενο διάστημα και αφού πρώτα κλαδευτούν δέντρα που έχουν κριθεί επικίνδυνα.

  Ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας ανέφερε ότι ο Δήμος έχει διαθέσει σημαντικά ποσά για τις επισκευές και τις πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών. Ανέφερε ακόμη ότι το πρόγραμμα έργων που είναι σε εξέλιξη είναι πολύ μεγάλο καθώς ξεπερνά το ύψος των 160 εκατομμυρίων ευρώ.

  Απαντώντας σε ερωτήματα για την στρατηγική συνεργασία με την Google αναφέρθηκε στην πρώτη δράση για την ψηφιακή ενημέρωση και αναβάθμιση επιχειρήσεων, ειδικά του τουριστικού τομέα όπως και σε άλλες δράσεις που είτε υλοποιήθηκαν είτε σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα.

  Κλείνοντας την συζήτηση ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η κριτική που γίνεται από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει όσα γίνονται στην πόλη ή όσα συνέβαιναν στο παρελθόν.

  Αναφέρθηκε για μία ακόμη αφορά στους βανδαλισμούς που σημειώνονται στις παιδικές χαρές, τα σχολεία και τους δημόσιους χώρους, οι οποίοι έχουν ένα τεράστιο οικονομικό κόστος για το δήμο. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα φέρει ολοκληρωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου και θα κληθούν όλες οι παρατάξεις να αναλάβουν την ευθύνη τους.

  Τέλος έκανε γνωστό ότι ο Δήμος απέδωσε όλα τα χρήματα που όφειλε στη Σχεδία στηρίζοντας έμπρακτα το έργο και την προσφορά της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ