Δευτέρα 28.11.2022
More

  Τέσσερις εξοπλισμένες ειδικές κλίνες νοσηλείας από την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

  Σημαντικός εξοπλισμός που θα πιάσει κυριολεκτικά τόπο, καθώς αποτελούσε χρόνιο αίτημα της διοίκησης ο εξοπλισμός της ΜΕΘ και της ΜΑΦ. Το αίτημα αποφάσισε να εκπληρώσει η εταιρεία ΧΗΤΟΣ.

  Πρόκειται για τέσσερις εξοπλισμένες ειδικές κλίνες νοσηλείας για την ενίσχυση λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  (ΜΕΘ) και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) αξίας 60.000 ευρώ της «Χήτος ΑΒΕΕ» παραδόθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

  Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Χήτος ΑΒΕΕ», Νίκος Χήτος, συνοδευόμενος από τον γιο του βρέθηκε λίγο μετά τις 11 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με τον απερχόμενο διοικητή, Βασίλη Τσίκαρη, και συνομίλησαν για αρκετή ώρα τόσο για το νοσοκομείο όσο και γενικότερα για θέματα υγείας.

  Παρών ήταν επίσης η βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Νικόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ στην συνάντηση ήταν και ο διευθυντής κ. Κουλούρας.

  Ο πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της «Χήτος ΑΒΕΕ- Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι» να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς ανταποκρινόμενοι και στην έκκληση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

  Βέβαια, όπως ο ίδιος ανέφερε, η εταιρεία επιδίωξε και εν τέλει κατάφερε η δωρεά αυτή να γίνει στα Γιάννενα και στο ΠΓΝΙ και όχι σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, όπως αρχικά είχε ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας.

  «Εμείς θέλαμε να ενισχυθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν μας έγινε αίτημα από τον κ. Κουλούρα. Θέλαμε οι κλίνες να δοθούν εδώ, όχι μόνο γιατί εδώ είναι η έδρα της εταιρείας μας, αλλά και γιατί τα νοσοκομεία της περιφέρειας δεν έχουν την ίδια πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και δωρεές με τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας».

  Ο κ. Χήτος δοθείσης της ευκαιρίας ευχαρίστησε δημόσια όλους σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου για τον αγώνα που έκαναν μέσα στην πανδημία. «Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηπείρου που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους μέσα στην πανδημία», είπε για να συνεχίσει λέγοντας ότι η ελληνική πολιτεία, με τις ενέργειές της «έκανε τη χώρα παράδειγμα προς μίμηση και η χώρα κέρδισε τον σεβασμό όλης της υφηλίου».

  Τέλος, στάθηκε και στην συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου καθώς  όπως είπε «ο επιχειρηματικός κόσμος στάθηκε στο ύψος του και παρόλο που έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊού, με μεγάλες δωρεές έχει ενισχύσει το σύστημα υγείας και μπορούμε να καυχιόμαστε ότι έχουμε ένα σύστημα υγείας εφάμιλλο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

  Ο Βασίλης Τσίκαρης ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη δύσκολη αυτή φάση της πανδημίας και ενίσχυσαν τα νοσοκομεία κάνοντας ειδική αναφορά στη δωρεά της «Χήτος ΑΒΕΕ» τόσο λόγω της αξίας όσο και λόγω των αναγκών που θα καλύπτει για πολλά χρόνια αυτή η συγκεκριμένη δωρεά των κλινών.

  Δημόσιο ευχαριστώ και από τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ Βασίλη Κουλούρα, που είπε ότι «ο εξοπλισμός θα ζει για παραπάνω από δέκα χρόνια και θα βοηθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη της ΜΕΘ» ενώ ευχήθηκε να στελεχωθεί η Μονάδα με ιατρικό προσωπικό ώστε να είναι άρτια η λειτουργία της..

  Ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε για την γνωριμία με τον Νίκο Χήτο που μετρά πολλά χρόνια ενώ στάθηκε στην αξία της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

  Τέλος, η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή «Η ελληνική πολιτεία στάθηκε στο ύψος της, κέρδισε τα εύσημα σε διεθνές επίπεδο και η Ελλάδα έγινε ένας ισχυρός και αποτελεσματικός παίκτης. Σε όλο αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να αναφερθούμε στο φιλότιμο των εργαζομένων, ενώ βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε και ο επιχειρηματικός κόσμος, που εμείς πιστεύουμε ότι αυτός είναι που θα φέρει την ανάπτυξη» κατέληξε.

  Δημόσιο ευχαριστώ της διοίκησης του ΠΓΝΙ

  Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια για την ευγενική χορηγία-δωρεά εξοπλισμού και υλικού -άκρως απαραίτητων- για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου μας στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού τους:

  Εκτός από την εταιρεία ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ευχαριστεί επίσης τη

  – τη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου, 7.200 συσκευασιών για τη μεταφορά βιολογικού υλικού.

  -το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»-Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, 4.320 χειρουργικών μασκών.

  Τη ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ, 3.600 τμχ. βρεφικού γάλακτος  και 3.600 τμχ. θηλών μιας χρήσης.

  «Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία, εκτός του ότι μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες.

  Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας» καταλήγει το ευχαριστήριο της διοίκησης του ΠΓΝΙ.

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ