Τετάρτη 03.06.2020
More

  Θ. Μπέγκας: «Ερωτηματικά για την αποδοχή βοήθειας από το ίδρυμα OpenSocietyFoundations»

  Ερωτηματικά για την αποδοχή βοήθειας από το ίδρυμα OpenSocietyFoundations, εκφράζει η παράταξη του Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών».

  Όπως αναφέρει η παράταξη του κ. Μπέγκα:

  Στο πλαίσιο των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», όσο κι ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας προσωπικά προς το Δήμαρχο των Ιωαννίνων, εξέφρασαν τη διάθεση να σταθούν αλληλέγγυοι στη Δημοτική Αρχή, στις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στο μέτρο που της αναλογεί.

  «Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΑΠΑ στις 23 Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με ένα και μοναδικό θέμα, δια περιφοράς μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών με τα μέλη του, αποδεικνύοντας τις ειλικρινείς μας προθέσεις για συνεργασία, οι εκπρόσωποι της παράταξής μας υπερψήφισαν την αποδοχή βοήθειας ύψους 50.000 δολαρίων από το ίδρυμα «OpenSocietyFoundations», χωρίς να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες για το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και πιστεύοντας ότι κάθε βοήθεια για τους σκοπούς που διατυπωνόταν στην εισήγηση του θέματος είναι ευπρόσδεκτη.

  Όμως, μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου Ιδρύματος (ιδιοκτησία Τζορτζ Σόρος) γεννούνται πολλά ερωτήματα.

  Ξεκινώντας από το πιο σημαντικό,  γιατί ο Δήμαρχος επέλεξε να απευθυνθεί με προσωπική επιστολή σε αυτό το Ίδρυμα και όχι σε κάποιο άλλο, μετά τις ανακοινώσεις επί του θέματος που προηγήθηκαν από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ιωάννινα_2023» όπου τέθηκαν μια σειρά ερωτημάτων, θεωρούμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να δώσει  ξεκάθαρες απαντήσεις».

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια – Τι ισχύει για κατασκηνώσεις και εστιατόρια

  Την άρση των μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

  Επί ποδός η Τροχαία με αυξημένα μέτρα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

  Επί ποδός θα είναι η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση εκδρομέων.

  Επιτρέπονται 40 άτομα για 1.000 τ.μ. παραλίας

  Χαλαρώνουν κάποια από τα μέτρα για τις παραλίες, που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, με νέα ΚΥΑ

  Σενάρια για έξτρα δόσεις και παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

  Πέρασαν ήδη 45 ημέρες από την «πρεμιέρα» της πλατφόρμας του Taxisnet της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις 2020.

  Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε χώρους λατρείας έως 9 Ιουλίου

  O αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ κινούνται στη γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.