Παρασκευή 30.07.2021
More

  Θ. Μπέγκας: «Η Δημοτική Αρχή δεν ξέρει από … ΕΣΠΑ»

  Δριμεία κριτική ασκεί η παράταξη Ενότητα Πολιτών στη Δημοτική Αρχή για τις πρόσφατες αρνητικές αποφάσεις σε προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

  Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Θ. Μπέγκα:

  «Μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών η Δημοτική Αρχή κατάφερε να λάβει δύο αρνητικές αποφάσεις σε προτάσεις που υπέβαλε προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αφορούν σε σημαντικά έργα για τον τόπο.

  Κατάφερε να αποδείξει ότι δεν ξέρει ούτε από… ΕΣΠΑ.

  Έτσι μετά την αρνητική απόφαση για τους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους ήρθε και η σειρά του έργου με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση κεντρικού αντλιοστασίου πηγών Κρύας», προϋπολογισμού 1.272.240 ευρώ, η πρόταση για το οποίο απορρίφτηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ήταν μεταγενέστερη της ημερομηνίας υποβολής.

  Είμαστε σίγουροι πως η απάντηση της Δημοτικής Αρχής, όπως έγινε και για το έργο των κυκλικών κόμβων, θα είναι στη λογική πως θα επανυποβάλλει την πρόταση.

  Άραγε με αυτόν τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα;

  Οι καθυστερήσεις δεν την ανησυχούν;

  Το ότι δεν μπορεί να συντάξει μια ολοκληρωμένη μελέτη και πρόταση (που μάλιστα την ανέθεσε έναντι αδρής αμοιβής σε εξωτερικό συνεργάτη) για τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ, δεν την ανησυχεί επίσης;

  Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, επιτρέψετε μας να ανησυχούμε εμείς και μάλιστα πολύ.

  Δύο στις δύο αποτυχίες και μάλιστα μαζεμένες είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό και επικίνδυνο για το τόπο γεγονός.

  Πέρασε ένας χρόνος που διοικείτε το Δήμο και δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για τα λάθη και τις παραλείψεις σας.

  Σοβαρευτείτε πριν να είναι πολύ αργά.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ