Τρίτη 21.09.2021
More

  Θ. Μπέγκας: «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την αλαζονική της συμπεριφορά απαξιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο»

  Κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών« του Θωμά Μπέγκα, όπου με ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

  «Δυστυχώς ούτε η κρισιμότητα της περιόδου που διανύει ολόκληρη η χώρα και ο Δήμος μας κατ’ επέκταση, στάθηκε ικανή να μεταβάλει την αλαζονική στάση της Δημοτικής Αρχής η οποία για μια ακόμα φορά απαξίωσε το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Αν και η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – η οποία υποβλήθηκε έγκαιρα στο γραφείο του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου- να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2020 συνολικά το θέμα της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού είχε την υποστήριξη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να την εισάγει ως θέμα εφευρίσκοντας εντελώς αστήρικτες δικαιολογίες και ενημερώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για την απόρριψή της.

  Μπορεί οι εφαρμοστικές αποφάσεις να πρέπει να παρθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου ή και τα Νομικά του Πρόσωπα, ωστόσο την πολιτική κατεύθυνση οφείλει να τη δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι και το κυρίαρχο όργανο.

  Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή πρότεινε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Κάλυψη εξόδων μίσθωσης Ξενοδοχείων για άστεγους Δημότες και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού», με μια πρόχειρη εισήγηση, χωρίς καν να αναλύει τα δεδομένα των σημερινών δυνατοτήτων στέγασης αστέγων από τη μεριά του δήμου, ώστε να αιτιολογεί την ανάγκη μίσθωσης ξενοδοχείου. Χωρίς καν να ενημερώνει το Σώμα, ποιο θα είναι το ξενοδοχείο που θα μισθωθεί.

  Η πρόταση αυτή ήρθε ως μια μεμονωμένη παρέμβαση, την ώρα που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην απόφαση του θέματος που πρότεινε η αντιπολίτευση, ως μια ενέργεια μιας συνολικής δέσμης μέτρων.

  Η παράταξή μας σταθερή στην άποψή της ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, δέχτηκε να συζητηθεί το προτεινόμενο από τη Δημοτική Αρχή θέμα προ ημερήσιας διάταξης, και το υπερψήφισε, τόνισε όμως ότι η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμη φορά, διακηρύσσει τη συναίνεση στα λόγια και όχι στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον καλύτερο χειροκροτητή και εφαρμοστή της κατάργησης της απλής αναλογικής και της βούλησης των πολιτών με το νόμο Θεοδωρικάκου.

  Τέλος, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι εντός των επομένων ημερών η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» θα καταθέσει ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για λήψη μέτρων με στόχο την βοήθεια και ελάφρυνση των συμπολιτών μας εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού».

  Για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

  Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια ενός εμβληματικού αγωνιστή της Δημοκρατίας, του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.

  Ολόκληρη η χώρα πενθεί για την απώλεια του ζωντανού συμβόλου της αντίστασης κατά του ναζισμού και των αγώνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Ενός ανθρώπου που μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή παρέδιδε μαθήματα αγωνιστικότητας, ήθους και ανιδιοτέλειας.

  Ο Μανώλης Γλέζος πέρασε από χθες στο πάνθεον όλων εκείνων των Ελλήνων που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

  Στην πορεία των 97 χρόνων που έζησε, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές Ελλήνων.

  Είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα εξακολουθεί να κάνει ακόμα κι αν η φυσική του παρουσία εκλείπει, γιατί η παρακαταθήκη του θα μείνει για πάντα ζωντανή.

  Υποκλινόμαστε πάνω από τη σωρό του «πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Ντεγκόλ.

  Καλό ταξίδι, Μανώλη Γλέζο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ