Πέμπτη 25.07.2024
More

  Θ. Μπέγκας: “Θα υπηρετήσουμε το δήμο με αίσθημα ευθύνης”

  Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος, το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια

  Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, στο Σουφαρί Σαράι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η ορκωμοσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, των νέων δημοτικών συμβούλων του δήμου Ιωαννιτών καθώς και των συμβούλων των Κοινοτήτων.

  Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε ο πολιτικός όρκος για τα μέλη του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων που το επιθυμούσαν.

  “Στέκομαι σήμερα ενώπιον σας με ταπεινότητα, νοιώθοντας χαρά και τιμή που εξελέγην δήμαρχός σας. Ξεκινάμε το ταξίδι για να υπηρετήσουμε την όμορφη πόλη μας με μεγάλο ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης.

  Ξεκινώ να υπηρετήσω έναν τόπο γεμάτο ιστορία και ομορφιά, που έχει για καρδιά του τη λίμνη μας, έναν τόπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της πατρίδας μας, που οι καλύτερες μέρες του βρίσκονται μπροστά μας. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εξέφρασα τη δέσμευσή μου να είμαι ένας υπηρέτης με όραμα, ένας δήμαρχος επικεντρωμένος στην αποτελεσματική οργάνωση και τον σχεδιασμό. Υποσχέθηκα να περπατήσω χέρι-χέρι με την κοινωνία, απαιτώντας αλλαγή όπου χρειάζεται, δουλεύοντας ακούραστα για τη βελτίωση της πόλης μας.

  Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη σας σε μένα και στους δημοτικούς μου συμβούλους και σας διαβεβαιώνω ότι θα εκπληρώσουμε αυτές τις υποσχέσεις με ακλόνητη αφοσίωση”, σημείωσε αρχικά στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος.

  Οι προτεραιότητες

  Ακολούθως περιέγραψε τις προτεραιότητες της δημοτικής του αρχής τονίζοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  “Η πόλη μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι ανεπαρκείς χώροι στάθμευσης, τα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες απαιτούν την άμεση προσοχή μας και την επίλυσή τους. Παρά τις προκλήσεις αυτές που συνεχίζουν να υπάρχουν επιτρέψτε μου να τονίσω, ότι είμαι υπερήφανος για τα επιτεύγματά μας κατά την προηγούμενη θητεία μας γιατί είμαστε μια νέα αρχή που είναι το σημαντικότερο, αλλά έχουμε πίσω μας και μια ιστορία από το 2014 έως το 2019, κατά την οποία καλλιεργήσαμε αγαπητοί μου συμπολίτες μια κουλτούρα διαφάνειας, λογοδοσίας και υπεύθυνης διακυβέρνησης. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετώπισε η Ελλάδα, διαχειριστήκαμε τα οικονομικά της πόλης με σύνεση, αφήνοντας πίσω μας πλεόνασμα 23 εκατομμυρίων ευρώ.
  Αυτά έγιναν και θα είναι οδηγός μας”.

  Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη πενταετία και οι οποίοι είναι:

  • Η αντιμετώπιση των προβλημάτων κυκλοφορίας και στάθμευσης.
  • Η επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
  • Η καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων
  • Η εδραίωση των Ιωαννίνων ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, αλλά και ως πόλος έλξης εταιριών υψηλής τεχνολογίας.
  • Η προστασία και ανάδειξη της λίμνης Παμβώτιδας.
  • Η διατήρηση και προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

  Συλλογική προσπάθεια

  Κλείνοντας την ομιλία του, ο νέος δήμαρχος τόνισε πως στέκεται μπροστά στους συμπολίτες του όχι ως αυταρχική και αυτάρεσκη προσωπικότητα, αλλά ως συγκάτοικος αφοσιωμένος στην υπηρεσία του δήμου μας με ταπεινότητα, ενσυναίσθηση και ανοιχτή καρδιά.

  “Γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ, με τις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας και της ανιδιοτέλειας. Είμαι προσηλωμένος σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε φωνή μετράει, όπου η συνεργασία και ο διάλογος διαμορφώνουν το συλλογικό μας μέλλον”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να υποστηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους το έργο της δημοτικής αρχής.

  “Σας καλώ να ενώσουμε τα χέρια μας για να συν-δημιουργήσουμε ένα μέλλον που τιμά την κληρονομιά μας, προστατεύει το περιβάλλον μας και εξασφαλίζει μια ευημερούσα ζωή για τις επόμενες γενιές.

  Η αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος απαιτεί την αγαστή συνεργασία και τη σύμπραξη όλων των δυνάμεων του δημοτικού μας συμβουλίου, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

  Μαζί, θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια, θα γιορτάσουμε τις επιτυχίες και θα χαράξουμε ένα μονοπάτι που όχι μόνο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μας, αλλά ανυψώνει την πόλη μας σε νέα ύψη ευημερίας και αρμονίας.
  Σας ευχαριστώ που μου αναθέσατε αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

  Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δημιουργήσουμε μια πόλη που όχι μόνο αιχμαλωτίζει τον κόσμο αλλά γίνεται πηγή υπερηφάνειας και χαράς για κάθε πολίτη.
  Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μαζί.
  Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε όλοι μαζί τα Γιάννενα των ονείρων μας.
  Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου”.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ