Τρίτη 01.12.2020
More

  Θ. Μπέγκας: Το χαμένο στοίχημα της καθημερινότητας και η κοινωφελής εργασία

  Ευθύνες για διάφορα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών επιρρίπτει στη δημοτική αρχή η παράταξη «Ενότητα Πολιτών»

  Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

  «Το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, όπως η ίδια το έθεσε στην προεκλογική της εκστρατεία, αλλά και από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η καθημερινότητα, έχει ήδη χαθεί.

  Δυστυχώς, σε έναν τομέα που ακουμπά άμεσα τις ζωές των συνδημοτών μας η υστέρηση της Δημοτικής Αρχής είναι παραπάνω από εμφανής.

  Κατεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών τους, οι δημότες αναγκάστηκαν να εκφράσουν μέχρι σήμερα την αγανάκτησή τους για αυτά που συμβαίνουν στον τομέα της καθαριότητας, όπου η εικόνα μιλά από μόνη της.

  Περιορίζονται όμως μόνο στην καθαριότητα οι αρμοδιότητες που έχουν οι τομείς που εξυπηρετούν την καθημερινότητα στο Δήμο μας;

  Με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή για την κατακύρωση των διαγωνισμών για κάποια υλικά του εργοταξίου έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  Η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι επίκειται η πρόσληψη εργαζομένων μέσω της κοινωφελούς εργασίας εδώ και πολλούς μήνες και αιτήθηκε μάλιστα να ενισχυθεί με πάνω από 400 εργαζόμενους.

  Η εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια έχει καταδείξει ότι η προσφορά αυτών των εργαζομένων είναι σημαντική.

  Αρκεί την ώρα που θα προσληφθούν να έχει προηγηθεί μια οργανωμένη κατανομή τους και να έχουν διασφαλιστεί  τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν στην εργασία τους.

  Όφειλε λοιπόν η Δημοτική Αρχή, ανεξάρτητα από το αν καθυστέρησε η πρόσληψη τους, να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών εργοταξίου ώστε να αναπτυχθούν άμεσα τα συνεργεία για τις παρεμβάσεις στην πόλη και τις κοινότητες.

  Αντ’ αυτού, με μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, δημοσιεύτηκε η πρώτη προκήρυξη για μια ομάδα υλικών (τσιμέντα, τσιμεντοσωλήνες, ψυχρή άσφαλτος, πλάκες και κράσπεδα πεζοδρομίου, πλαστικοί σωλήνες, οικοδομικά και υδραυλικά υλικά) μόλις στις 13 Μαΐου.

  Φτάσαμε τελικά, 6 σχεδόν μήνες μετά την πρώτη προκήρυξη να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των παραπάνω υλικών.

  Για μια δεύτερη και εξίσου σημαντική ομάδα υλικών (χρώματα, ξυλεία,  αδρανή υλικά, πλάκες – κυβόλιθοι, κολωνάκια και προστατευτικά διαχωριστικά) ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε πριν από λίγες μέρες στις 29 Σεπτεμβρίου.

  Λαμβάνοντας υπόψη τους χρόνους ολοκλήρωσης μιας διαγωνιστικής διαδικασίας, πότε άραγε το εργοτάξιο θα προμηθευτεί τα παραπάνω υλικά;

  Μήπως φτάσουν αφού έχουν αποχωρήσει οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας;

  Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από την κοινωφελή εργασία εδώ και ένα μήνα και μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν έχουν κανένα αντικείμενο δραστηριότητας αφού δεν υπάρχουν βασικά υλικά στο εργοτάξιο.

  Ας απαντήσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή, όχι σε εμάς αλλά στους δημότες. Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;

  Μήπως φταίει ξανά η κακή αντιπολίτευση που βάζει εμπόδια στο έργο της;

  Θα αναλάβει για μια ακόμη φορά στα λόγια την πολιτική ευθύνη ο Δήμαρχος;»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  17 κρούσματα στην Ήπειρο-11 στα Ιωάννινα-6 στην Άρτα

  Στα 17 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  19 τα νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος

  Παράταση συναγερμού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

  Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα

  Ως τα τέλη του χρόνου τα εμβόλια στην Ελλάδα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουγός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.