Σάββατο 28.01.2023
More

  Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -Ανεβαίνει η τιμή, πέφτει η κατανάλωση

  Ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Θανάσης Παπαδόπουλος, ρωτήθηκε κυρίως για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης

  Δεν είναι μυστικό πως κοντεύουμε σχεδόν να συνηθίσουμε τις ανεβασμένες τιμές στα καύσιμα, την ώρα που οι συγκρίσεις με παλιότερες εποχές θυμίζουν… όνειρο θερινής νυκτός για χιλιάδες οδηγούς.

  Οι τιμές στα καύσιμα κίνησης στα πρατήρια παραμένουν υψηλές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο μέσο όρο, παρά την όποια πτώση ενώ η συνολική ακρίβεια πιέζει τρομακτικά τον έλληνα καταναλωτή σε πολλαπλά επίπεδα, με τους καταναλωτές να βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι πέραν όλων των άλλων και με τον υψηλό πληθωρισμό.

  Ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Θανάσης Παπαδόπουλος, ρωτήθηκε κυρίως για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο είναι πια πολύ αισθητό.

  Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι η πτωτική τάση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης ήταν αναμενόμενη λόγω της έκρηξης που κατέγραψε η ζήτηση το πρώτο δίμηνο διάθεσής του ενώ πολλοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο πριν λήξει η κρατική επιδότηση «Ήταν αναμενόμενη η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας της μείωσης της κρατικής επιδότησης. Πολύς κόσμος προμηθεύτηκε τότε πετρέλαιο θέλοντας, και σωστά, να επωφεληθεί των εκπτώσεων. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να υπάρχει μειωμένη κινητικότητα στις προμήθειες», είπε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να αποκλιμακωθούν οι τιμές γιατί η επιδότηση δεν φτάνει για να περάσει ο κόσμος τον χειμώνα».

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ