Κυριακή 24.10.2021
More

  Θα επιλυθούν προβλήματα οργάνωσης

  Με θετική διάθεση υποδέχεται η τοπική αυτοδιοίκηση την ΚΥΑ των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Οικονομικών αντίστοιχα, που προβλέπει τη μετατροπή των κέντρων υποδοχής προσφύγων σε όλη τη χώρα, σε περιφερειακές υπηρεσίες.

  Η απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ προ ημερών, αναφέρεται στη νομική οντότητα των 28 υπαρχουσών δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών. Στις δομές περιλαμβάνονται αυτήν του Κατσικά στα Ιωάννινα, των Δολιανών και αυτήν της Φιλιππιάδας.

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζηρού Νικ. Καλαντζή, η απόφαση κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, γιατί εκτιμάται, ότι με τον τρόπο αυτό θα επιλυθούν σημαντικά προβλήματα διαδικαστικής και οργανωτικής φύσεως και θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό και η επικοινωνία των φορέων της αυτοδιοίκησης με τις δομές, κάτι που μέχρι σήμερα γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

  «Για να επιλύσουμε κάποιο πρόβλημα χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με τις ΜΚΟ, με οργανώσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, με υπηρεσίες που δεν έχουν εκπροσώπους στην περιοχή, επομένως, πιστεύουμε, ότι μία κεντρική διαχείριση της λειτουργίας των δομών, θα είναι καλύτερη», ανέφερε ο δήμαρχος Ζηρού.

  Αναφορικά τέλος με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού και στις δομές προσφύγων, ο κ. Καλαντζής τόνισε, ότι τουλάχιστον στη δομή στη Φιλιππιάδα έγινε αναλυτική ενημέρωση του πληθυσμού, με συστάσεις και οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης ενώ έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό και οι μετακινήσεις τους εκτός του χώρου φιλοξενίας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ