Κυριακή 23.06.2024
More

  Θα γεμίσουν με κόσμο τα σοκάκια του Νησιού

  Ο κ. Άρης Λιούμπος ρωτήθηκε για την επισκεψιμότητα στο Νησάκι που επανέρχεται σε μια κανονικότητα μετά από δυο χρόνια πανδημίας.

  Ο καιρός δε βοηθάει αλλά παρόλα αυτά το Νησί εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους επισκέπτες της πόλης που θα έρθουν για το Πάσχα.

  Τα στενά σοκάκια όλο το προηγούμενο διάστημα γέμισαν από κόσμο και ειδικότερα παιδιά που ήρθαν στα Γιάννενα για σχολική εκδρομή. Ήδη, έχουν αρχίσει να φτάνουν οι επισκέπτες για το Πάσχα και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και το κρύο, το Νησί δεν λείπει από την λίστα των όσων πρέπει να δει κάποιος ερχόμενος στα Γιάννενα. Οι Μονές και το Μουσείο είναι άλλωστε σημεία αναφοράς και όλοι θέλουν να βρεθούν εκεί και να ξεναγηθούν. Το Νησί έχει μια μοναδικότητα και αυτό απολαμβάνουν όσοι βρεθούν στην κεντρική πλατεία ή περπατήσουν μέσα στα στενά και συνομιλήσουν με τους Νησιώτες. Τα σπίτια, οι εσωτερικές μικρές αυλές, η λίμνη και οι ιστορίες συναντούν τους μύθους και τις παραδόσεις και αυτό αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.

  Ο πρόεδρος της κοινότητας Άρης Λιούμπος ρωτήθηκε για την επισκεψιμότητα στο Νησάκι που επανέρχεται σε μια κανονικότητα μετά από δυο χρόνια πανδημίας. «Η κίνηση είναι αυξημένη. Είναι πολύ ευχάριστο το συναίσθημα καθώς για δυο χρόνια στερηθήκαμε τον κόσμο. Τώρα αρχίζουμε ξανά να έχουμε κόσμο και αυτό είναι μόνο θετικό» είπε ο κ. Λιούμπος τονίζοντας ότι η αύξηση της κίνησης έχει θετικό αντίκτυπο και στην αύξηση των εσόδων για τα καταστήματα που υπάρχουν στο Νησί.

  Ερωτηθείς για τις τιμές εξήγησε πως το εισιτήριο για τους μαθητές είναι στο μισό από το κανονικό (2 ευρώ η διέλευση) ενώ από πλευράς των καταστημάτων εστίασης προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές και να μπορούν τα παιδιά να παραμένουν για καφέ και φαγητό. «Έχουμε κλεισμένα μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Προσπαθούμε όλοι γιατί οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες» κατέληξε ευχόμενος καλό Πάσχα σε όλους.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ