Σάββατο 20.04.2024
More

  Θα λειτουργήσει το 2024 η Σχολή Μαθητείας Κληρικών στη Βελλά

  Αποδεκτές από την Ιερά Σύνοδο έγιναν οι ενστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων σχετικά με την ανακολουθία και στην ουσία με τις ανύπαρκτες πρωτοβουλίες εκείνων που είχαν την ευθύνη για την διαδικασία λειτουργίας της Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών στη Βελλά από την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά.

  Έτσι, στην Ιερά Σύνοδο που συνεδρίασε την Τετάρτη, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος έχοντας ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές το προηγούμενο διάστημα για την καθυστέρηση, έθεσε εκ νέου το ζήτημα και η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στον ίδιο την ευθύνη της πρωτοβουλίας ως μέλος μίας τριμελούς επιτροπής που θα αναλάβει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου να έχει οριστικοποιήσει το σχέδιο λειτουργίας της Σχολής από τον Οκτώβριο του 2024.

  Όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του στο ITV ο κ. Μάξιμος ζήτησε τη συνεργασία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ.κ Θεοκλήτου και του Αρχιμανδρίτου Θεολόγου Αλεξανδράκη, διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ώστε από κοινού να καταρτίσουν τα προγράμματα σπουδών και το σύνολο των διαδικαστικών και γραφειοκρατικών ζητημάτων.

  Επίσης, θα γίνει συνάντηση με την Ειδική Επιτροπή Παιδαγωγικών Θεμάτων και Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στις 16 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει στο τέλος του μήνα μία ακόμη σύσκεψη για την οριστικοποίηση των ζητημάτων.

  «Ευελπιστούμε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στις αρχές Νοεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τις πλήρεις προτάσεις μας ώστε αυτές να εγκριθούν κα να προχωρήσουμε στη διαδικασία για τον προγραμματισμό των εξετάσεων, ποιους θα αφορούν, ποιοι θα είναι οι βαθμολογητές και άλλα συναφή θέματα ώστε να ακολουθήσει η έκδοση και υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων για να είμαστε έτοιμοι και τον Οκτώβριο του 2024 να τεθεί σε λειτουργία η Σχολή Μαθητείας Υποψηφίας Κληρικών στη Βελλά», ανέφερε ο κ. Μάξιμος.

  Επίσημη αποδοχή του Ιερεμία ως Πολιούχος Ζίτσας

  Στην ίδια συνεδρίαση στο μεταξύ, η Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε την πρόταση της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και του δήμου Ζίτσας ώστε ο Πατριάρχης Ιερεμίας να εγγράφεται στο εξής ως Πολιούχος της Ζίτσας από όπου άλλωστε έλκει την καταγωγή του.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ