Κυριακή 24.10.2021
More

  «Θα μείνει στα χαρτιά …το νομοσχέδιο…»

  Νέα κινητοποίηση των φοιτητών και των συλλογικών ομάδων

  Πιστοί στο ραντεβού τους φοιτητές, μέλη πολιτικών οργανώσεων, εκπρόσωποι φοιτητικών τμημάτων, μέλη ΔΕΠ, στο αγωνιστικό ραντεβού τους κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Οι φοιτητές ζητούν ακόμη και την ύστατη ώρα να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι ακόμη και αν αποτελέσει νόμο του κράτους, δεν θα εφαρμοστεί και «θα μείνει στα χαρτιά».

  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

  «Μαζευτήκαμε οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να καταδικάσουμε αυτό το νομοσχέδιο, κάνοντας ξεκάθαρο πως θα μείνει στα χαρτιά», είπε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ) Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα που κάλεσε για ακόμη μια φορά να μην δώσει 30 εκ. για την φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά να τα δώσει για την βελτίωση των υποδομών και την λήψη μέτρων ώστε να επιστρέψουν οι φοιτητές στις σχολές τους.

  Ο πρόεδρος Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων, Τάσος Τόκας, βρέθηκε στην κινητοποίηση για να στηρίξει τους φοιτητές ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων: «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα αυτή τη στιγμή, που δεν μπορεί να απαντηθεί διαφορετικά, παρά μόνο με αγωνιστική κινητοποίηση», είπε.

  Παρών και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Γρίβας. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό δρόμο και τον δρόμο της καταστολής για να υλοποιήσει την πολιτική της. Σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες», επανέλαβε δηλώνοντας την στήριξη στους αγώνες των φοιτητών.

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ