Πέμπτη 21.10.2021
More

  «Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική»

  Ο δήμαρχος Πωγωνίυο, Κ. Καψάλης, για τις εξελίξεις στους ΣΜΑ

  Μόνο στρωμένος με… ροδοπέταλα δεν είναι ο δρόμος για το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει το διαγωνισμό για την υπηρεσία λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης στην Ήπειρο παρά την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία την Τρίτη.

  Όσα διημείφθησαν στην συνεδρίαση προκάλεσαν στην πράξη έναν πολύ μεγαλύτερο διχασμό μεταξύ των εκπροσώπων του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης και συνολικότερα επέτειναν το ρήγμα μεταξύ α’ και β’ βαθμού, δηλαδή με την Περιφέρεια.

  Ένα από τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετίζεται με το εάν και με ποιον τρόπο θα υλοποιηθεί η απόφαση για τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ εκκρεμεί η προειδοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου για προσφυγή σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι δεσμευτικοί όροι τους οποίους παρουσίασε ο Αλ. Καχριμάνης πριν από λίγες ημέρες.

  Μέχρι τα ερωτήματα όπως το παραπάνω να απαντηθούν, εκείνο που μένει στο προσκήνιο είναι το σκηνικό απόλυτου διχασμού στο Δ.Σ του Συνδέσμου με τους δημάρχους της Π.Ε. Ιωαννίνων να διαχωρίζουν τη θέση τους από την τακτική και τις θέσεις της πλειοψηφίας και των αιρετών από τις άλλες τρεις Π.Ε.

  Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν ο δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος της ΠΕΔ Χρ. Ντακαλέτσης που κατέθεσε ωστόσο συμβιβαστική πρόταση για την άρση του αδιεξόδου και ο δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας που υπερψήφισε, ενώ απών ήταν ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές.

  «Κάποιοι βλέπουν τις εκλογές» λέει ο Κων. Καψάλης

  Μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ανεξήγητη εμμονή της διοίκησης του Συνδέσμου σε μία στάση που αποδείχθηκε λανθασμένη δύο φορές, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και για τρίτη φορά.

  Μάλιστα άφησε ξεκάθαρες αιχμές προς συναδέλφους του λέγοντας ότι αποδεικνύεται πως έχουν γνώμονα την πορεία προς τις εκλογές μετά από δύο χρόνια, καλώντας τους να παραμερίσουν τους εγωισμούς και να λειτουργήσουν συναινετικά και σε πνεύμα ενότητας.

  «Θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να πάψουν οι εμμονές της διοίκησης. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, ο στόχος είναι κοινός για όλους, αλλά αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ενότητα. Δεν είναι θέμα εγωισμών και δε θα πρέπει να φέρνουμε στο προσκήνιο ό,τι έχει ο καθένας στο μυαλό του. Σε δύο χρόνια έχουμε εκλογές και προφανώς κάποιος ή κάποιοι θα θέλουν να καρπωθούν μία επιτυχία όμως αυτό είναι δευτερεύον και δε χρειάζονται τρικλοποδιές», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

  «Να πάμε στην Περιφέρεια»

  Αναφορικά με τη συμβιβαστική πρόταση που και ο ίδιος κατέθεσε στο Δ.Σ, να υπάρξει συνάντηση με την Περιφέρεια πριν «βγει στον αέρα» η νέα διακήρυξη επανέλαβε πως με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να επιλυθούν ζητήματα που στην πορεία οδηγούν σε ακυρώσεις. «Η Περιφέρεια έχει αποδείξει την καλή διάθεση και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Οφείλουμε να κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας, γιατί δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ό,τι έγινε στην Ήπειρο με τα σκουπίδια, έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας. Αυτό που πρότεινα ήταν να συζητήσουμε την Περιφέρεια και με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να δούμε πού υπάρχουν τρωτά σημεία στη διακήρυξη, να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε.

  Τον λόγο για τον οποίο η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή, αδυνατώ να τον καταλάβω», κατέληξε ο κ. Καψάλης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ