Σάββατο 25.06.2022
More

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ -«Δεν χρειαζόμαστε αλλαγή διαχειριστή…»

  Για όλα μίλησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ από τα Γιάννενα

  Για όλα μίλησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ από τα Γιάννενα που βρέθηκε την Κυριακή στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη λέσχη του Πανεπιστημίου.

  Ο Θανάσης Παφίλης  μίλησε για δικαίωση της πολιτικής επιλογής του ΚΚΕ να μην παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο και την προβολή μελών του ναζιστικού τάγματος Αζόφ τονίζοντας ότι «αυτή η στάση αναγνωρίζεται από ευρύτατα τμήματα του ελληνικού λαού».

  Επεσήμανε ότι η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας δεν μπορεί να εκφραστεί με την στήριξη της κυβέρνησης Ζελένσκι αναφερόμενος στον πραγματικό χαρακτήρα του πολέμου για να καταλήξει ότι ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει ληστή  – ιμπεριαλιστή, ενώ εξέφρασε την ευχή ο ουκρανικός και ρωσικός λαός να απαλλαγούν από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι και Πούτιν.

  Ερωτηθείς για την ακρίβεια υπογράμμισε ότι αυτή «προϋπήρχε του πολέμου» για να τονίσει ότι «από τη σημερινή κατάσταση θα διευκολυνθεί η επιτάχυνση της υλοποίησης της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» που συνοδεύεται με τεράστιες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, στα καύσιμα συνολικά, πέρα από τις συνέπειες της επισιτιστικής κρίσης».

  Επικεντρώθηκε στα μέτρα ενάντια στην Ρωσία λέγοντας ότι τα πληρώνουν οι λαοί για να υπογραμμίσει ταυτόχρονα ότι «αυτοί που κατέχουν τον πλούτο θησαυρίζουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει παραγγείλει 165 καράβια καινούργια συνολικής αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

  Τέλος απευθυνόμενος στους πολίτες τους κάλεσε να συνεχίσουν να αντιστέκονται «ο ελληνικός λαός από τη μία έχει να αντιμετωπίσει έναν εσωτερικό πόλεμο που διεξάγεται σε βάρος του για να του φορτώσουν τις συνέπειες της ακρίβειας και του πολέμου και από την άλλη πρέπει να απορρίψει το παζάρι πόσα θα χάσει με την ψεύτικη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Οι πολίτες πρέπει να δυναμώσουν τον ταξικό πόλεμο και να περάσουν στην αντεπίθεση δυναμώνοντας τους αγώνες. Υπάρχει αρκετή πείρα για τα αδιέξοδα που οδηγεί η κυβερνητική εναλλαγή αστικών κομμάτων, θυμίζοντας ότι είτε η Νέα Δημοκρατία, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΙΝΑΛ από όποια θέση και αν βρέθηκαν, ψήφισαν στη Βουλή το 50% των νομοσχεδίων που έφερνε η εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν χρειαζόμαστε αλλαγή στον διαχειριστή…» κατέληξε.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ