Τρίτη 18.06.2024
More

  Θέλει πολλά ακόμα βήματα ως το Υδατοδρόμιο

  Σε πλήρη αντίθεση με την αισιοδοξία που εκφράζουν φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού στην πόλη, η πραγματικότητα με τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών τούς διαψεύδει, καθώς η προοπτική αδειοδότησης και λειτουργίας του υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, θα χρειαστεί ακόμη μεγάλο χρονικό διάστημα για να τελεσφορήσει.

  Η συζήτηση που προκλήθηκε στο δημ. συμβούλιο από την ερώτηση του Παντ. Κολόκα σχετικά με τις εξελίξεις ήταν πλήρως αποκαλυπτική και διαφωτιστική, ότι όχι μόνο δε βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη λειτουργίας του υδατοδρομίου, αλλά ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά.

  Η εμπλοκή, λόγω αρμοδιότητας, της Κτηματικής Υπηρεσίας και του υπουργείου Οικονομικών, έχει αναδείξει διάφορα, διαχρονικά τα περισσότερα, προβλήματα, όπως είναι η οριοθέτηση του προβλήτα στο Πέραμα και στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού στο Πέραμα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κων. Γκόγκος, προσθέτοντας πως ο δήμος τελεί εν αναμονή των απαντήσεων από την Κτηματική μετά τις προτάσεις που έχει καταθέσει.

  Ωστόσο, περισσότερο ευκρινές έγινε το πλαίσιο της δυσκολίας που υπάρχει από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Θωμά Γιωτίτσα που τόνισε, ότι υπολείπονται πολλά ακόμη βήματα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, με κυριότερο τη σύσταση του φορά λειτουργίας.

  «Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εγκρίνει την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης του υδατοδρομίου στο δήμο για να προχωρήσει η διαδικασία. Όμως υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ένα από αυτά είναι ο φορέας που θα λειτουργήσει το υδατοδρόμιο και αν απαιτείται Δημοτικό Λιμναίο Ταμείο. Θεωρώ, ότι είμαστε μακριά ακόμη από τη λειτουργία του υδατοδρομίου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιωτίτσας.

  Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας τόνισε πως εάν απαιτηθεί η ίδρυση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου, αυτό θα γίνει με ευθύνη του δήμου Ιωαννιτών.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ