Σάββατο 20.07.2024
More

    Θετικές εξελίξεις για το Πάρκο Τεχνολογίας

    Την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας κατόπιν διαβεβαιώσεων από τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπαθανάση, εξέφρασε χθες ο περιφερειάρχης Ηπείρου, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Ατύπως πάντως γίνεται λόγος για σύγκλιση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, περιφέρειας και υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την αποδοχή της πρώτης να προχωρήσει στη μείωση του προϋπολογισμού του έργου από τα 40 στα 30 εκ. ευρώ, ποσό που μπορεί να πέσει ακόμη πιο χαμηλά.

    «Οι εξελίξεις είναι θετικές κατόπιν διαβεβαιώσεων του αρμόδιου υπουργού μετά την μείωση του προϋπολογισμού και το Πάρκο θα γίνει…» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Καχριμάνη.

    Καμία εμπλοκή με τα ζώα συντροφιάς

    Στο μεταξύ ο κ. Καχριμάνης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί η Περιφέρεια Ηπείρου με τη διαχείριση των δεσποζόμενων ζώων, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου για τα ζώα συντροφιάς. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε η τοποθέτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ιωαννίνων κ. Παλάσχα σε συνέντευξή του την Τρίτη που είπε πως ο δήμος Ιωαννιτών θα απευθυνθεί προς την Περιφέρεια ώστε να διερευνήσει τις πιθανότητες χρηματοδότησης μέρους του κόστους για την υποχρεωτική στείρωση και λήψη γενετικού υλικού ειδικά σε περιπτώσεις αντικειμενικής οικονομικής αδυναμίας κάποιων συμπολιτών.

    Ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως ούτε έχει δεχθεί κάποια σχετική ενημέρωση, ακόμη όμως κι αν αυτή γίνει, η Περιφέρεια δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το ζήτημα της διαχείρισης των δεσποζόμενων ζώων καθώς αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο τους δήμους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να το συζητήσουμε καν γιατί είναι θέμα αρμοδιότητας των δήμων και όχι της περιφέρειας. Εμείς υλοποιήσαμε όποια υποχρέωση είχαμε αναλάβει για τη δημιουργία των καταφυγίων και για τη διαχείριση των νεκρών ζώων με δυσβάσταχτο κόστος για την περιφέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ