Κυριακή 24.10.2021
More

  Θετικό το ΤΕΘΑ για παραχώρηση στην Περιφέρεια του Κάστρου Αγ. Γεωργίου Πρέβεζας

  Στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Ηπείρου

  H παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων Αγίου Γεωργίου, Σολωμού και Παπαγεωργίου Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στρ. Ιωάννου, στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στην Αθήνα.

  Η επίσκεψη έγινε μετά την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του αιτήματος της Περιφέρειας Ηπείρου για αναστολή του διαγωνισμού για τη μίσθωση του πρώην στρατοπέδου (κάστρο) Αγίου Γεωργίου προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτό για κοινωφελείς σκοπούς.

  Στη συζήτηση που έγινε, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης εξήραν τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Τ.ΕΘ.Α. για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων σε Πρέβεζα και Άρτα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού ιστού των δύο πόλεων  και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες από τα νέα διοικητήρια που θα κατασκευαστούν.

  Ανέλυσαν το σχέδιό τους για τα τρία προαναφερόμενα στρατόπεδα, με τη Διοίκηση του Ταμείου να είναι θετική στην παραχώρηση στην Περιφέρεια πρώτα του πρώην στρατοπέδου Αγίου Γεωργίου, αποδεχόμενο την πρότασή της  για αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

  Σε επόμενο στάδιο θα συζητηθούν οι όροι παραχώρησης, καθώς επίσης και το ζήτημα των άλλων δύο στρατοπέδων (Σολωμού και Παπαγεωργίου», για τα οποία το Τ.ΕΘ.Α. είναι επίσης θετικό στη συνεργασία με την Περιφέρεια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ