Τετάρτη 17.04.2024
More

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΖΑΡΟΥΧΗΣ-Προσέκρουσε σε ξέρα… ο ανασχηματισμός

  Ένα πρόσωπο που δεν μπήκε τελικά στην κυβέρνηση έκλεψε… την παράσταση ενός ανασχηματισμού και έφερε τα πάνω- κάτω!

  Την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη ακολούθησε έντονο παρασκήνιο, που οδήγησε στην άρνησή του να αποδεχθεί το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο…ενώ σε τρικυμία μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ καθως είχε να διαχειριστεί επικοινωνιακά και εσωτερικά τις εξελίξεις.

  Λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό έχουν ξεκινήσει οι γκρίνιες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τον «ανασχηματισμό» που «βούλιαξε» ο ναύαρχος.

  Ο πρωθυπουργός δεν έκανε «σαρωτικό» ανασχηματισμό. Κάθε άλλο…συγκεκριμένα πρόσωπα έφυγαν: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Χάρης Θεοχάρης και Βασίλης Κοντζαμάνης ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη.

  Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων  Θεόδωρος Τζαρούχης, υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο ανασχηματισμός» είναι μόνο δική του υπόθεση. Θέλησε να υποβαθμίσει τα όσα έγιναν με τον ναύαρχο καθώς πολλοί νεοδημοκράτες είναι εκείνοι που θέτουν ανοικτά το ερώτημα «γιατί τόση πρεμούρα με τον Αποστολάκη;».

  Ο κ. Τζαρούχης επιμένει πως η λογική προσέγγισης του ναυάρχου είχε να κάνει με την πρόθεση του πρωθυπουργού να υπάρξει συναίνεση για το συγκεκριμένο υπουργείο. Μια συναίνεση που οδήγησε σε «ανασχηματισμό…ναυάγιο» που οι πληροφορίες λένε ότι η αίσθηση αυτή πρέπει να αλλάξει και θέτουν πια σαν μεγάλο στοίχημα τις εξαγγελίες στην ΔΕΘ που έρχεται.

  Ενδιαφέρον έχει και η απάντησή του αναφορικά με τους υπουργούς που είτε έφυγαν από την κυβέρνηση είτε μετακινήθηκαν. Πρόκειται για τα δυο υπουργεία αυτό της προστασίας του Πολίτη και του Υγείας που ενώ η κυβέρνηση μιλούσε για επιτυχημένη διαχείριση καταστάσεων….τελικά οι υπουργοί πήγαν …σπίτι τους και ένας άλλαξε υπουργείο: Ο Βασίλης Κικίλιας!

  «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» απάντησε ο κ. Τζαρούχης  τονίζοντας ότι η επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου -που είχε βγει από την κυβέρνηση και τώρα επέστρεψε, δείχνει ότι πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να εκπέμψει το μήνυμα ότι όποιος τίθεται εκτός κυβέρνησης δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν επιστρέφει!

  Τέλος, ο κ. Τζαρούχης ρωτήθηκε για τις αναστολές των υγειονομικών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για να υπογραμμίσει πως στόχος είναι η προστασία του πολίτη και η προάσπιση της δημόσιας υγείας όλων.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ