Τρίτη 24.05.2022
More

  Τι είπαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στη Δομπόλη

  Σαφείς και διακριτές αποστάσεις από την επίσημη θέση της Αστυνομικής Διεύθυνσης

  Σαφείς και διακριτές αποστάσεις από την επίσημη θέση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Δομπόλη, στην επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, πήρε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα, ο πρόεδρός της Αν. Κωνσταντινίδης.

  Μπορεί να μην αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές λεπτομέρειες που αποτυπώθηκαν άλλωστε στο υλικό των τηλεοπτικών μέσων και όχι μόνο, ωστόσο εξέφρασε τη θλίψη του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών για τα γεγονότα, που επισκίασαν όπως είπε, την επέτειο και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολιτών και αστυνομικών.

  «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων εκφράζει τη θλίψη της, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τα οποία επισκίασαν τη συγκεκριμένη επέτειο. Το συνδικαλιστικό κίνημα, διαχρονικά, αγωνίζεται για την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου και της κοινωνικής αποστολής της ΕΛ.ΑΣ και είναι αντίθετο στην χρησιμοποίηση της Αστυνομίας ως κατασταλτική δύναμη, από την Πολιτεία».

  Ο κ. Κωνσταντινίδης επέκρινε κατά κύριο λόγο την Πολιτεία που για μία ακόμη φορά, όπως είπε, επέλεξε να χρησιμοποιήσει την Αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό, αλλά και όσους τυχόν επιδιώκουν να δημιουργούν παρόμοιες καταστάσεις και όχι μόνο στην Αστυνομία.

  «Καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο της Αστυνομίας και να μην τον υπονομεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Κωνσταντινίδης ρωτήθηκε για το σκηνικό έντασης και για την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση σε βάρος των εστιακών φοιτητών, τονίζοντας, πως εφόσον υπάρχουν υπερβάσεις από αστυνομικούς, αυτές θα ελεγχθούν. Επίσης, με αφορμή την καταγγελία της Τ.Ο του ΚΚΕ και του ΕΚΙ, ότι αστυνομικός στη διάρκεια των επεισοδίων και των προσαγωγών, δήλωνε μέλος της Χ.Α, κάλεσε όσους το καταγγέλλουν, να υποδείξουν τον αστυνομικό, γιατί αυτό είναι ζήτημα και για το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ.

  «Η δράση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται πάντα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και γι’ αυτό ελεγχόμαστε και ορθά. Αν διαπιστωθεί ότι υπήρξε αγριότητα στην επέμβαση, ή αν υπάρχουν ευθύνες και υπερβάσεις, αυτές θα ελεγχθούν. Αναφορικά με την καταγγελία για τον αστυνομικό,

  Δε θέλω να το πιστέψω, αλλά δε μπορώ να το διαψεύσω, αφού δεν το γνωρίζω. Αν όμως οι καταγγέλλοντες γνωρίζουν τον αστυνομικό, καλό θα είναι να έρθουν και να τον υποδείξουν, αν και θεωρώ, ότι ήδη οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ κινούνται εσωτερικά για τον έλεγχο της καταγγελίας. Κι εμείς όμως είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε εφόσον υπάρξει επιβεβαίωση», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

  Ανησυχία μετά το συνωστισμό

  Η κατάσταση γενικής επιφυλακής στο μεταξύ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που έληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν οι αστυνομικοί επέστρεψαν στις οικίες τους, δημιούργησε μία κατάσταση συνωστισμού στις υπηρεσίες, λόγω του μεγάλου αριθμού αστυνομικών, που ήταν ταυτόχρονα σε υπηρεσία. Η κατάσταση αυτή έγινε ακόμη δυσκολότερη με τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πιθανότητα διασποράς του ιού εντός των αστυνομικών υπηρεσιών. Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε, ότι έχει ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να διενεργηθούν σε διάστημα επτά ημερών νέα rapid tests στο προσωπικό, που συμμετείχε στην επιφυλακή των ημερών, με την ευχή «να μη χρειαστεί να μας απασχολήσει εκ νέου αυτό το ζήτημα».

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ