Παρασκευή 27.11.2020
More

  Τι περιμένουν οι αιρετοί από τον «Τρίτση»

  Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης εργασίας όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν το δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα.

  Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης εργασίας όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν το δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μιχ. Πλιάκο παρουσία του προέδρου της ΕΕΤΑΑ κ. Γιάτσιου, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη και του δημάρχου Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλου.

  Μία επίσκεψη που είχε ταυτόχρονα συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού ο δήμος Ζίτσας αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα ενός περιφερειακού δήμου με πολλές διάσπαρτες τοπικές κοινότητες και επιμέρους προβλήματα.

  Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Πλιάκος μετά τη σύσκεψη ίσως το πρώτο έργο από το πρόγραμμα «Τρίτσης» που θα δημοπρατηθεί στην Ήπειρο να είναι ο δεύτερος όροφος του δημαρχιακού μεγάρου.

  Ο οικοδεσπότης, δήμαρχος Ζίτσας Μίχ. Πλιάκος τόνισε πως με το πρόγραμμα το υπουργείο ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη για όλους.

  «Είναι η ώρα να μετεξελιχθούμε ως δήμοι σε μοχλούς ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτή την κατεύθυνση.

  Το πρόγραμμα «Τρίτσης» αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε προς όφελος του δήμου και των δημοτών. Δεν αρκεί μόνο η προετοιμασία αλλά πρέπει να συνεργαστούμε και να ξεπεράσουμε παθογένειες και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Τηρώντας τη διαφάνεια και διασφαλίζοντας τη νομιμότητα, να αποφύγουμε καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατεία που έχει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για τις δημόσιες συμβάσεις και τα έργα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πλιάκος.

  Ο Αλ. Καχριμάνης

  Από τους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το νέο πρόγραμμα επιλύει σημαντικά θέματα για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση τα οποία μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν από τις περιφέρειες μέσω του Π.Δ.Ε. «Όταν καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις αγκυλώσεις σε προσωπικό, πολιτικό επίπεδο και τους τοπικισμούς μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ποτέ δεν απέτυχε η αυτοδιοίκηση στην επίτευξη κάποιου στόχου. Το μυστικό όμως είναι η συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Η ΠΕΔ Ηπείρου

  Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στην ουσιαστική παρέμβαση του υπ. Εσωτερικών για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

  «Το πρόγραμμα «Τρίτσης» είναι ό,τι πιο αισιόδοξο έχει υπάρξει ποτέ για την αυτοδιοίκηση και είναι φυσιολογικό να αισιοδοξούμε για την επόμενη ημέρα», ανέφερε.

  Παρόντες στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος στο Λίθινο ήταν το σύνολο σχεδόν των δημάρχων της Ηπείρου, αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων από την ευρύτερη περιοχή.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ραντεβού στις 11 Δεκεμβρίου για τους Ηπειρώτες

  Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ»

  Αγώνας δρόμου για την πρόσβαση όλων των μαθητών

  Αναζητούνται λύσεις για συνδέσεις και συσκευές

  Πιο κοντά στην αποχέτευση Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

  Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αποχέτευσης Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου

  Όταν η απεργία συνάντησε τους… αστυνομικούς ελέγχους

  Με μέτρα πρόληψης και χωρίς συγκεντρώσεις οι αντιπροσωπείες των σωματείων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.